DEPREM VE YANGIN TATBİKATI GERÇEĞİNİ ARATMADI

DEPREM VE YANGIN TATBİKATI GERÇEĞİNİ ARATMADI

Kağıthane Belediyesi’nde, 1-7 Mart Deprem Haftası dolayısıyla gerçekleştirilen deprem tahliye ve yangın tatbikatında, binadaki 500 kişi başarıyla tahliye edildi.

Hazırlanan senaryo gereği, Kağıthane Belediyesi Hizmet Binası’nın ikinci katındaki bir odada yangın çıkması sonucu, olay yerine itfaiye arama kurtarma ve 112 Acil Servis ekipleri istendi.

Yangının başlamasıyla belediyenin itfaiye, arama kurtarma, ilk yardım ve koruma tahliye servislerinde görevli personeller de binadaki vatandaşlar dahil olma üzere toplam 500 kişiyi tahliye etmeye başladı.

Bu sırada binada mahsur kalan 2 kişi için de kurtarma çalışmaları başlatıldı.

Yangın için olay yerine sevk edilen İstanbul Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı Şişli Grup Amirliği ekipleri, üst katta kalan bir yaralıyı pencereden tahliye etti. Öte yandan belediye ekipleri de yine yaralı olan bir işçiyi sedye aracılığıyla dışarı çıkarmayı başardı. Tahliye edilen 2 kişi, olay yerinde hazır bekletilen 112 Acil Servis ekiplerince çevredeki en yakın hastaneye götürüldü.

İtfaiye ekipleri, yine senaryo gereği bir evin mutfağında çıkan yağ yangınına başarılı şekilde müdahale ederek, çalışanları söz konusu bir yangında neler yapması konusunda bilgilendirdi.

Tatbikata katılan Kağıthane Belediye Başkanı Fazlı Kılıç da başarılı bir çalışma örneği gösteren ekiplere teşekkür etti. 


Kaynak: istanbulses/ Kağıthane


























HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.