Bağcılar`da öğrenciler için sera

Bağcılar`da öğrenciler için sera

Bağcılar Belediyesi, Bilgi Evi Botanik Kulübü öğrencileri için kurulan serada öğrenciler organik tarım yapıp çiçek yetiştirecekler

 Bağcılar Belediyesi bir ilke daha imza atarak Koca Yusuf Bilgi Evi öğrencilerinin kullanımına sunulmak üzere sera yaptı. Botanik Kulübü öğrencilerinin kullanımına sunulan serada organik tarım yapılıyor ve çiçek yetiştiriliyor. Bağcılar Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü tarafından 220 metre kare alan üzerine kurulan serada domates, biber gibi tamamen doğal yöntemlerle sebze ve çiçek üretimi yapılıyor. Tamamı kapalı olan sera öğrenciler için gerçek bir uygulama alanı oluyor.


Son yıllarda dünyada kentsel tarım olgusunun artmaya başladığını ifade eden Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı, “Biz belediye olarak özellikle Nostalji Bahçelerimizle bunu teşvik ediyoruz. Üzüm Bağı ile başladığımız Nostalji Bahçeleri Projemize, Kiraz, Kayısı, Kestane bahçelerimizle devam ettik. Şimdi de özellikle Bilgi Evi öğrencilerimize yönelik güzel bir sera yaptık” dedi.


Öğrencilerin serada organik tarım yapmayı öğreneceklerini ifade eden Çağırıcı, “Belki pek çoğumuz tarım ve hayvancılıkla uğraşan ailelerin çocukları olarak dünyaya geldik ancak bizim çocuklarımız şehirde doğdu ve yedikleri sebzelerin nasıl yetiştiğini bilmiyor. Burada uygulamalı olarak bunu hem görecek hem öğrenecekler” diye konuştu. 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.