Bahçelievler Aşevi yeni modern binasında hizmete açıldı

Bahçelievler Aşevi yeni modern binasında hizmete açıldı

Bahçelievler’deki aşevi yenilendi. İki katlı yeni modern binasına taşınan, üretim kapasitesi arttırılan aşevinde günlük 5 bin adet yemek dağıtılabiliyor. Herhangi bir afet durumunda yeni açılan sosyal tesisler ve yenilenen aşeviyle birlikte Bahçelievler’de günlük 150 bin kişiye sıcak yemek çıkarılabilecek.

 

Bahçelievler yenilenmeye dönüşmeye devam ediyor. İlçenin ihtiyaçlarının karşılandığı en önemli merkezlerden biri olan Bahçelievler Aşevi yenilendi, kapasitesi arttırıldı. Yeni aşevinin açılışı törenle gerçekleştirildi. Açılışa katılan Bahçelievler Belediye Başkanı Dr. Hakan Bahadır “Eski aşevimiz biraz köhne bir durumdaydı. Yeni modern bir bina yaptık ve bugün açılışını gerçekleştiriyoruz. Bu binayı yapmaktaki amacımız sadece modern bir aşevi yapmak değil. Biliyorsunuz deprem ülkesiyiz. İklim değişti. Her an bir sağanak, kar fırtınası, sel ya da bir afet olabiliyor. Her türlü afet durumunda vatandaşlarımıza, komşularımıza, çalışma arkadaşlarımıza hizmet edebilecek 400 metrekare 2 katlı modern bir bina yapmak istedik.” dedi.

 

“Günlük 30 bin adet çorba dağıtabiliyoruz”

Yeni aşevinde 5 bin kişiye sıcak yemek çıkarılabildiğini ifade eden Başkan Bahadır, “Günlük kapasitemiz 5 bin adet ama ihtiyaç olursa daha fazla da çıkarabiliyoruz. 10 bin adet cenaze yemeği verebiliyoruz. Günlük 30 bin adet çorba dağıtabiliyoruz. Bunun dışında belediyemize gelen bağışlarla 8 bin haneye 5 kilo et dağıttık. Aşevimizde 4’ü aşçı olmak üzere toplam 20 personelimiz var. Eskiden araçlarımız yoktu. Şimdi ise yemekleri 5 aracımızla insanların evlerine kadar götürüyoruz. Bu şekilde aşevinde kuyruğa girmeleri de gerekmiyor.” şeklinde konuştu.

 

Afette 150 bin kişiye sıcak çorba çıkabiliriz

Dr. Hakan Bahadır, yeni modern binasından hizmet vermeye başlayan aşevi ve yeni açılan sosyal tesislerle birlikte herhangi bir deprem ya da afet durumunda ilçede sıcak yemeğe ulaşmanın kolaylaştığını ifade etti. Başkan Bahadır “Herhangi bir afet yaşanması durumunda yeni aşevimiz, yaptığımız ve yapacağımız sosyal tesislerle şu an 150 bin komşumuza sıcak yemek, en azından çorba çıkarabilecek durumdayız. Planlarımızı buna göre yaptık. Bahçelievler’de ‘ben açım, yemeğimiz yok’ diyen varsa bunun sorumlusu biziz. Eğer gerçekten imkânı yoksa sıcak yemeğini evine götürür, gerekli yardımı yaparız.” dedi.

iky9pndvsjqgwxw4nztbIxo1.jpg

modzcfoskjrbtjlha0qIcu9k.jpg

vm8v5ehzjn9tumwghranybeg.jpg

bx0hpwocnze3ygjvlsIwtflt.jpg

qwqwn8a2smjp7fnhoxcteze4.jpg

jor6e2xhil31ma7sdgczItbs.jpg

bj2q1lsm4bpuhtovy6qpwre8.jpg

map5pIw1atq70iylbsnvghmj.jpg

3nlxjwlrcanzqtuoha7ktfro.jpg

I8junjde2riab3y1dho7mrkt.jpg

zeloguctbrpg2pyvenh0fq1b.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.