Bahçelievler Belediye Başkanı Bahadır, BM'de iklim konulu konferansta konuştu

Bahçelievler Belediye Başkanı Bahadır, BM'de iklim konulu konferansta konuştu

Bahçelievler Belediye Başkanı Dr. Hakan Bahadır, AK Parti İstanbul Milletvekili Rumeysa Kadak ile birlikte New York’taki Birleşmiş Milletler (BM) Genel Merkezi’nde düzenlenen "İklim için Değişim Yaratanlar: Gençlik İklim Eylemi için Dijital İnovasyon" konferansına katıldı. Gençlerle ilgili gerçekleştirdikleri projelerini anlatan Başkan Bahadır, “Buranın özünde sadece ülkeler ve liderler değil burada bulunan gençler var. Sürdürülebilir ve adil bir dünya için iş birliği içindeyiz. Bu gurur hepimizin.” dedi.

 

Başkan Bahadır, konuşmasında gençlerin öneminde dikkat çekerek: “Gençleri ve onların dünyada olumlu değişiklik yaratma kabiliyetlerini kutlamak için bugün burada, Birleşmiş Milletler’ de bulunmaktan onur duyuyorum. Bahçelievler Belediye Başkanı olarak gençlerin gerek sanat, kültür ve sporda; gerekse çevreyi koruma konusunda neler yapabildiklerini gördüm. Bir Belediye başkanı olarak, şimdi ve gelecekte sağlıklı bir çevreye sahip olduğumuzdan emin olmak için çalışıyorum” dedi.

 

Bahçelievler'de iklim değişikliği üzerine gençlerle birçok çalışma yaptıklarını söyleyen Başkan Bahadır, “Düzenlediğimiz iklim değişikliği paneli ve drama çalışması ile gençleri iklim konusunda bilgilendirmek için çalışıyoruz.”dedi. Başkan Bahadır, BM tarafından bu çalışmaları dolayısıyla davet edildiği konferansta, Bahçelievler'de gençlerle neler yaptıklarını ve gençlerin iklim değişikliğiyle mücadele konusunda neler yapabileceğini dile getirdi.

 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığının çıkardığı tüm yönetmelikleri uygulamaya çalıştıklarını söyleyen Başkan Bahadır, Bahçelievler’de gençlerle iklim değişikliğiyle ilgili bir vizyon ortaya koyduklarını belirtti.

 

İklim değişikliğinin çevre için ciddi bir tehdit oluşturduğunu ifade eden Başkan Bahadır, “Şehirlerimizi öngörülemeyen hava koşullarına, kuraklığa, sel ve yangına adapte olmalarını sağlayacak şekilde planlamalıyız. Bugün burada, hem diğer gençlere hem de yerel yönetimlere öğretebilecek lider gençlerimizi, Climate Changemaker’ları görüyorum. Bu liderlerle çalışmayı dört gözle bekliyorum ve onları gençlerimizle tanışmaları için Bahçelievler’e davet ediyorum.” açıklamalarında bulundu.

 

Bahçelievler Belediye Başkanı Dr. Hakan Bahadır konferansın ardından AK Parti İstanbul Milletvekili Rumeysa Kadak ile birlikte Türkiye Cumhuriyeti New York Başkonsolosu Reyhan Özgür’ü ve Türkiye'nin Birleşmiş Milletler Daimi Temsilciliği Maslahatgüzarı Öncü Keçeli'yi ziyaret etti.

nshttfuIodkfxl2zrvb1z8a0.jpg

osfg2wlsdaabo1nfykbtcgIl.jpg

w7a43rc6vdgzf2eerzpoxnsm.jpg

19p3mk5ynwolaxwhzjrbtagf.jpg

zcInawpo0vqnju4k3ke1idom.jpg

2xposs3wrvyz8mkbiluwcylv.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.