Bahçelievler Belediyesi Ahlat’ta

Bahçelievler Belediyesi Ahlat’ta

Bahçelievler Belediyesi Malazgirt Zaferi’nin 951. yıl dönümü kutlamalarına katıldı. Türklerin Anadolu’ya giriş kapısı olan Bitlis’in Ahlat ilçesinde, 1071 Sultan Alparslan Ahlat Otağı’nın kurulduğu 450 bin metrekare alanda çadır kuran ve stant açan Bahçelievler Belediyesi, Bahçelievler Mateverse Akademi bünyesinde tasarlanan “Metaverse Türk Mitoloji Müzesi”  ile yoğun ilgi gördü.

1071 Malazgirt Zaferi’nin yıl dönümü kutlamalarına katılan Bahçelievler Belediye Başkanı Dr. Hakan Bahadır, “Bahçelievler Belediyesi olarak Malazgirt Zaferi’nin 951. yıl dönümünü kutlamak üzere Sultan Alparslan Otağı’ndayız. Burada muhteşem bir atmosfer var. Vatandaşlarımız yoğun ilgi gösteriyorlar. Ecdadımızın mirasına sahip çıkıldığına hep birlikte şahit oluyoruz.” dedi.  Ahlat Selçuklu Meydan Mezarlığı’nı da ziyaret eden başkan Bahadır, “Burası dünyanın en büyük Türk İslam mezarlığı.  210 dönüm alana sahip olan bu mezarlıkta yaklaşık 8000 mezarlık var. Burası Türk-İslam kültürü için çok önemli. Herkesi buraya ziyarete davet ediyorum.” açıklamalarında bulundu.

 

 

7b9gz3x2uzbv6hnxfwyrjtkq.jpg

6hbqztcae4cftrsm8fyiuevj.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.