BAHÇELİEVLER BELEDİYESİ’NDEN MİLLİ TEKNOLOJİ HAMLESİNE TAM DESTEK

BAHÇELİEVLER BELEDİYESİ’NDEN MİLLİ TEKNOLOJİ HAMLESİNE TAM DESTEK

Dünyanın en büyük Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali TEKNOFEST, bu yıl rekor bir katılımla İstanbul Atatürk Havalimanı’nda gerçekleşti.

İstanbul’da 27 Nisan-1 Mayıs tarihleri arasında gerçekleşen ve bu yıl altıncısı düzenlenen festivale rekor katılım sağlandı. TEKNOFEST bu yıl, 2,5 milyonun üzerinde ziyaretçi sayısına ulaşırken yeni bir rekorla dünyanın en büyük organizasyonu oldu. Bir yıllık aranın ardından tekrar İstanbul’a dönen festivalde insansız savaş uçağı Bayraktar Kızılelma, insansız hava aracı Bayraktar Akıncı, Bayraktar TB3, Yerli ve Milli Helikopterimiz Gökbey, Hürjet ve Altay Tankı etkinlik alanında ziyaretçilere sunuldu.

 

Bahçelievlerli gençler göğsümüzü kabarttı

Teknoloji yarışmaları, hava akrobasi gösterileri, konserler, çeşitli konularda gerçekleştirilen söyleşi ve etkinliklerin düzenlendiği festivalde Bahçelievler Belediyesi etkinliğe kendi imzasını atmayı başardı.

Etkinlik alanında açıklamalarda bulunan Bahçelievler Belediye Başkanı Dr. Hakan Bahadır; “Her yıl olduğu gibi TEKNOFEST’te yerimizi aldık. Milli Teknoloji Hamlesine olan desteğimiz hız kesmeden devam ediyor. TEKNOFEST yarışmalarına katılan gençlerimize destek veriyoruz. Gençlerimize yeterli olanaklar sağlandığında neleri yapabildiklerini burada gözlemledik” dedi.

 

Belediye tarafından vatandaşlara etkinlik alanına ulaşması için araç desteği sunulurken, kurulan stant büyük ilgi gördü. Bahçelievler Belediye Başkanı Dr. Hakan Bahadır stant alanında ziyaretçileri karşılarken sponsor desteği sunulan Bahçelievlerli gençlerin projelerini tanıttı. Gençlerin projeleri etkinlik alnındaki ziyaretçiler tarafından yoğun ilgi gördü.

 

102 farklı kategoride 41 yarışma düzenlenen etkinlikte, yarışmalarda toplam 13 milyon TL'nin üzerinde ödül ve 30 milyon TL'nin üzerinde malzeme desteği verildi. 1 milyondan fazla yarışmacının rekabetine sahne olan festivalde Bahçelievler Belediyesi, yoğun ilgi gören standında 9 projeye yer verdi. Stantta Kanat Sistemli Uçak, Top Bırakan İHA, V Kanat Jet, Dron, Model Uydu, Akıllı İstasyon ve Can Kurtaran İHA katılımcıların beğenisine sunuldu. Griffin Dikey İnişli Roket finale çıkma başarısı gösterirken, Hypersonıc Hyperloop Treni projesi ile festivalin en uzun mesafe ve hız rekorunu elde etti.

o9gslvxhfnwb5tgIkb6p7ejz.jpg

vmfrszz7q2yvgcxphox9ou8h.jpg

auw2dt1x37w5vrzleI9yjjqh.jpg

kg5r0wuyvdswbntq7jdbf1gz.jpg

0oq9rhyhae7t3ffn6zudkxbw.jpg

cebvyu2lg1zhdfj9fssdqh0g.jpg

savsj4r5w0zbtlgp8rcpcldy.jpg

ib3f1ajtbmulrvjzcwh78yyt.jpg

pqI4fmtnw8znmrkztvvoxsr9.jpg

vsgjzqbyvrjondpk1m8uhs4x.jpg

9ptgqnowijadkfnsw71eyu25.jpg

7q5ennktoqyvflmhwbxx4Id9.jpg

gtm7h2oc3qxvpqveatfglr1j.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.