Bahçelievler Belediyesi TEKNOFEST’te

Bahçelievler Belediyesi TEKNOFEST’te

Bahçelievler Belediyesi, dünyanın en büyük havacılık, uzay ve teknoloji festivali TEKNOFEST’e katıldı. Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı (T3 Vakfı) ile Sanayi ve Teknoloji Bakanlığının yürütücülüğünde düzenlenen TEKNOFEST KARADENİZ, 4 Eylül’e kadar misafirlerini ağırlayacak.

 

Bahçelievler Belediyesi’nin paydaş olarak yer aldığı TEKNOFEST Samsun Çarşamba Havalimanı’nda devam ediyor. Konuyla ilgili açıklama yapan Bahçelievler Belediye Başkanı Dr. Hakan Bahadır, “Bahçelievler İnovasyon Merkezi’ndeki gençlerimizle TEKNOFEST’e ürettiğimiz Siyavuşpaşa Su Altı İHA, Siyavuşpaşa İHA, Füze, Hüma Model Uydu ve Akıllı İnovasyon ile katıldık. Teknoloji yarışmalarının düzenlendiği festivalde Bahçelievler İnavosyon Merkezi’miz model uydu kategorisinde genç mühendis arkadaşlarımız 500 proje arasından ilk 20’ye girmeyi başararak finalde yarışmaya hak kazandı.” dedi.

 

TEKNOFEST gençliğine temas etmek üzere stant kuran Bahçelievler Belediyesi, Bahçelievler Mateverse Akademi bünyesinde tasarlanarak kodlanan ve Aydın Üniversitesi işbirliğiyle geliştirilen  “Metaverse Türk Mitoloji Müzesi” TEKNOFEST’e gelen ziyaretçiler tarafından yoğun ilgi görüyor. Türk Mitoloji Müzesi, Aydın Üniversitesi işbirliği ile geliştirildi. TEKNOFEST geride bıraktığı 3 günde teknoloji, bilim, havacılık, atölye etkinlikleriyle 325 bin ziyaretçiyi ağırladı.

0xsjnmdvpqtclxohkgeqmdy7.jpg

nbhp0u8a5wirtysoc3kngqfv.jpg

7vcbygt2hsuzfkh5tmjipmvo.jpg

ysevlcmjavlg9u2n3tqayh4b.jpg

y48gacmu7I5pddeufttg1rxy.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.