Bahçelievler’de Dünya Çevre Günü Kutlandı

Bahçelievler’de Dünya Çevre Günü Kutlandı

Bahçelievler Belediyesi,  1-7 Haziran Çevre Haftası dolayısıyla bir dizi etkinlik gerçekleştirdi. Belediye’nin düzenlediği ‘Çevreyi koru, Geleceği Koru’ kampanyası kapsamında ilçenin farklı noktalarına yerleştirilen geri dönüşüm kumbaraları hem vatandaşa hem de çevreye kazandırdı. Bahçelievler Belediyesi’nin ilçe genelinde farklı noktalara yerleştirdiği Atık Giysi, Tekstil, Bayat Ekmek, Atık Pil, Üçlü Çöp Ayrıştırıcı Konteynerleri atıkların geri dönüşüme kazandırılmasında önemli bir rol oynuyor. Ayrıca Bayat Ekmek Kumbarasında toplanan bayat ekmeklerin geri dönüşümü sokak hayvanlarına mama olarak sağlanıyor.

 

Sıfır Atık, Sıfır Kayıp

Bahçelievler Belediyesi, Çevre Haftası etkinliklerini ‘Çevre Günü’ programı ile sürdürdü. Bahçelievler Hükümet Konağı önünde yapılan etkinliğe Bahçelievler Belediye Başkanı Dr. Hakan Bahadır, İlçe Milli Eğitim Müdürü Emin Çıkrıkçı, öğrenciler, öğretmenler ve vatandaşlar katıldı. Çevre Günü etkinliği öğrencilerin çevre koruma şarkılarını seslendirdiği mini konser ile başladı. Atıklara dikkat çekmek için yapılan etkinlikte stantlarda atıklardan üretilen çeşitli eşyalar, atık varillerden tasarlanmış bahçe mobilyaları sergilendi.

Çevre Günü etkinliğinde konuşma yapan Bahçelievler Belediye Başkanı Dr. Hakan Bahadır: “ Değerli komşularım, biliyorsunuz geri dönüşüm bizim on beş yıldır kalbimize işleyen bir konu. Sayın Cumhurbaşkanımızın ve eşi Sayın Emine Erdoğan Hanımefendinin destekleriyle ülkemizde Sıfır Atık Projesi devam ediyor. Bir plastiğin doğaya bırakılmasından en az bin yıl sonra çözülmesi gerçekleşiyor. Burada vatandaşlarımızı her atığın çöp olmadığı konusunda bilinçlendirmek için geri dönüşümden yapılmış ürünleri sergiliyoruz. Çevre Günü etkinliğimize katılan öğrencilerimize tohumlu kalemler hediye ediyoruz. Çevre Günü’müz kutlu olsun” ifadelerine yer verdi.

sguzottxx6pn04cb3fibescy.jpg

j2apxfgz4yqydp1rzlhqldom.jpg

kuslhymabzxxyloapducfo4q.jpg

7jmp3ikotqkh491uf20pyelg.jpg

sek4lfezItq79wm18cxv3vgp.jpg

7lkchgft4etsp9lobuw8ci0j.jpg

s5n24q18cmahzdokoxtwbp7s.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.