Bahçelievler’de Nostalji Rüzgârı…

Bahçelievler’de Nostalji Rüzgârı…

90’lar 2000’ler Festivali…

Bahçelievler’de Nostalji Rüzgârı…

Bahçelievler Belediyesi’nin Temmuz ayı Kültür-Sanat Etkinlikleri kapsamında düzenlediği 90’lar 2000’ler festivali Milli Egemenlik Parkı’nda gerçekleşti. Bahçelievler Belediye Başkanı Dr. Hakan Bahadır ve çok sayıda vatandaşın katıldığı festivalde çeşitli etkinlikler düzenlendi.  

90’ların unutulmaz şarkılarını dinlediğimiz, 2000’lerin coşkusunu yaşadığımız festivalde, birbirinden değerli sanatçılar sahne aldı, DJ’ler performanslarını sergiledi, yarışmalar düzenlendi. 90’ların ve 2000’li yılların oyunlarını özleyen yetişkinler, bugünün gençleriyle birlikte çocukluklarındaki oyunları oynama imkânı buldu. 90'lar evinin sergilendiği nostalji çadırında ise o döneme ait eski oturma odası, mutfak ve eski eşyalar sergilendi. Nostalji çadırını çocuklarıyla birlikte gezen vatandaşlar geçmişi yad etti.

 

Festivalde oyun alanı, karnaval çadırı, subsoccer, mini bowling, basket makinesi, langırt, stari makinesi, angry bird oyunu, air hockey, karaoke çadırı vatandaşlar içil kuruldu. Alana kurulan nostalji çadırları ve eski model otomobillerin yanı sıra belediyeye ait yerli otomobil TOGG'da ilgi odağı oldu. 29 ve 30 Temmuz'da yapılan festivalin ilk gününde Retrobüs grubu, son gününde ise Murat Kekilli sahne aldı. Bahçelievler Belediye Başkanı Dr. Hakan Bahadır da konserleri alanı dolduran binlerce vatandaşla birlikte izledi.

 

"ÇOCUKLUĞUMA GERİ DÖNDÜM"

90'lar çadırını ziyaret eden Gülay Yıldız, "Burayı görünce çok duygulandım, gözlerim doldu. Geçmişime, çocukluğuma geri döndüm. Buradaki şeylerin çoğu bizde vardı. Keşke o günlere geri dönebilsek. Çocuğum o günleri yaşayabilse. Şimdi teknoloji gelişti, çocuklarımız bunları görmedi. O sokak oyunlarını görmediler. Çocuğum burayı gördüğü için çok mutlu oldum. Bizim yaşadığımız ortamı görmüş oldu. Böyle bir etkinlik yaptığı için belediyemize çok teşekkür ediyorum" diye konuştu.

"ESKİLERİ YAD ETMEK İYİ BİR ŞEY"

Ömer Faruk Yıldız (14), "Bence çok nostaljik bir etkinlik. Eskileri yad etmek iyi bir şey. Eski televizyon, eski büfe olsun geçmişimizi görebiliyoruz. Çok iyi zamanlarmış" dedi. "UNUTTUĞUMUZ ŞEYLER OLUYOR, ONLARI HATIRLIYORUZ"

Etkinliğe katılan vatandaşlardan Fikret Acun, "Etkinlik çok güzel, eskileri yad ediyoruz. Bazen unuttuğumuz şeyler oluyor, onları hatırlıyoruz. Bölgemizde böyle bir etkinlik yaptıkları için başkanımıza, belediyemize ve kurumlarımıza çok teşekkür ediyorum. Buraya ailecek geldik, eğleniyoruz. Herkes buraya gelip çocukluklarını hatırlasın, günümüzde yine eskileri yaşayalım" şeklinde konuştu.

"ÇOK EĞLENİYORUM" Hamza Mete Acun (9), "Burada çok eğleniyorum. Belediye Başkanı Hakan Bahadır'a teşekkür ediyorum" dedi.

"ZAMANIN NASIL GEÇTİĞİNİ ANLAMADIM" Azra Özdemir (17), "Etkinlik çok zevkli aynı zamanda burada eski yaşamı öğreniyoruz. Eski televizyonları, eski arabaları görmek güzel oluyor. Saat 13.30'dan beri buradayım, zamanın nasıl geçtiğini anlamadım. Bize böyle bir olanak ve eğlence sunduğu için belediyeye ve Hakan Bahadır'a çok teşekkür ediyorum" ifadelerini kullandı.

8k6c3sutadoo1hpfvc94q5ib.jpg

ca50a2yIkm4rgey7qnwqvlth.jpg

9nkoufxvqclsej7xebutdrhj.jpg

gobjmvrdI37zt5falqhdxykb.jpg

so5rsgxcpy2uhwfjgnyreq9z.jpg

54zhvyhajogeeskyfx6qupwu.jpg

vadwg2s9i4hbvyemctduemtx.jpg

rhdtb3pkjI2wvsxai9kcxbh4.jpg

xrvoi4lwunyeotqb9fr2jhg5.jpg

6aojxg73cllsp2uwro0z14nw.jpg

3d9dyav1xhkfexmuselsIp7y.jpg

b8vl4Ixypenfai2bssrzjnxa.jpg

83fmerfqpjz4o7tchedyvptb.jpg

jaqxskby8qt3mauoch1ewdpm.jpg

uus3mpbhnsf8pe1ciehrvjdx.jpg

hx1umj6c2s0pxfvt4eosnkor.jpg

pvnnqhlkxqIjoeyga8jcmrz1.jpg

zpuIchfgem0dyjodliqrtna8.jpg

enwqsrpxooa89xttbklbc7my.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.