Bahçelievler’e İslam Alimi İdris-i Bitlisi anıtı

Bahçelievler’e İslam Alimi İdris-i Bitlisi anıtı

Bahçelievler Belediyesi tarafından yapımı tamamlanan ve “simge eser” olarak Bahçelievler’e sunulan İslam Alimi ve Tarihçi "İdris-i Bitlisi” anıtının açılışı törenle gerçekleştirildi. Açılışta konuşan Bahçelievler Belediye Başkanı Dr. Hakan Bahadır “Gençlerimize hem geçmişimizi, hem şu anımızı hem de geleceğimizi teslim edeceğiz ve geçmişimizi de öğreteceğiz.” dedi.

 

Geçmişte yaşamış alimler, ilim üstadları binlerce yıllık kültürel mirasımız... Bu kültürel mirası bir kez daha hatırlamak ve yeni nesillere tanıtmak için Bahçelievler Belediyesi önemli bir projeye imza attı. Her bir mahalleye tarihimize, geçmişimize yön vermiş, izler bırakmış, önemli isimlerin anıtını yapmak üzere bir proje başlayan belediye ilk anıtın açılışını gerçekleştirdi. İlk olarak Bahçelievler Belediyesi tarafından yapımı tamamlanarak “simge eser” olarak Bahçelievler’e sunulan Bitlis'li İslam Alimi ve Tarihçi "İdris-i Bitlisi” anıtının açılışı törenle yapıldı. Bahçelievler Yenibosna Merkez Mahallesi Yıldırım Beyazıt Caddesi’nde düzenlenen açılış törenine AK Parti Genel Başkan Yardımcısı, Dış İlişkiler Başkanı Zafer Sırakaya, AK Parti Bahçelievler İlçe Başkanı Fatih Tuna, Bahçelievler Belediye Başkanı Dr. Hakan Bahadır ve vatandaşlar katıldı.

 

Gençlerimize hem geçmişi hem geleceğimizi teslim edeceğiz

İdris-i Bitlisi Anıtı’nın açılış töreninde konuşan Başkan Bahadır “Bugün burada belediyemiz tarafından tamamlanan İdris-i Bitlisi anıtının açılışını yapacağız. Ben de baba tarafından Bitlisliyim. Önce Bitlisli hemşerilerimize torpil geçmiş olduk ama daha sonra Siirtli, Tokatlı, Erzurumlu ve ülkemizin pek çok yöresinden alimlerimizin anıtlarını her mahallemizi koyacağız.” dedi. Konuşmasında İdris-i Bitlisi’den bahseden Dr. Hakan Bahadır şöyle devam etti: “İdris-i Bitlisî Hazretleri, çok yönlü bir alim. Tarihçi, siyasetçi, düşünür…  Yavuz Sultan Selim döneminde Kürt aşiretlerini bir araya getirip birlik olmalarını sağlamış. Osmanlının içine almış. Osmanlı da Kürt, Türk, gayrimüslim diye ayırmamış. Peygamber Efendimiz de ayırmamış. Biz de ayırmayacağız. Avrupa’da vebanın yaygın olduğu bir dönemde İdris-i Bitlisî, veba hastalığı ve korunma yollarını anlattığı Heşt Behişt adlı eserini ve daha pek çok kitap yazmıştır.”Konuşmasında projenin ortaya çıkış hikâyesini de anlatan Başkan Bahadır “Burası en sevdiğim mahallelerden, Batmanlı ı ailelerin çok olduğu bir yer. Bir gün kahvede sohbet ederken bir arkadaşımız “Biz Batmanlıyız siz Bitlisiniz. Türk-Kürt İslam âlimlerinin anıtlarını koysak da unutmasak, çocuklarımız da bilse tanısa” dediler. Bu fikir üzerinden projemiz ortaya çıktı. Gençlerimize hem geçmişimizi, hem şu anımızı hem de geleceğimizi teslim edeceğiz ve geçmişimizi de öğreteceğiz.” şeklinde konuştu.

 

Belediye başkanımızın vizyonun gösteriyor

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Zafer Sırakaya ise “İdris-i Bitlisi sadece uhrevi çalışmalar yapan biri değil aynı zamanda bir devlet adamı, tarihçi, biraz önce başkanımızın da dediği gibi tıp ve edebiyat alanında kendisi geliştirmiş ve gelecek nesillerle ilgili çalışmalar yürütmüş, onlara bir çığır açmış kıymetli bir insan.” dedi. Sarıkaya konuşmasına şöyle devam etti: “Bugün belediye başkanımızın İdris-i Bitlisi Hazretleri’ni gündeme taşımış olması, onunla ilgi bir anıtı Bahçelievler’e kazandırması kendinin vizyonunu göstermesi açısından da son derece kıymetli. Soyut bir heykel dikmek ve soyut bir heykel üzerinden sanat olarak kendimizi tanımlamak yerine, geçmişimizle olan bağımızı kurmak, köklerimizle olan ilişkimizi sağlam bir zemine almak ve geleceğimizi çok daha net bir şekilde oluşturmak anlamında son derece kıymetli. Ben İdris-i Bitlisi Hazretleri’ni bir kez daha gündeme getirdiği, hatırlattığı, bir kez daha bizi düşündürttüğü, İdris-i Bitlis Hazretleri’nin kıymetli eserlerini gündeme getirdiği ve geleceğimizi aydınlatmak noktasında gayret gösterdiği için Bahçelievler Belediye başkanımıza sonsuz teşekkürlerimi iletiyorum.”

fIsrabqw392lmevp5nnkfzqe.jpg

qtnx4ojmhvc0pbnpuglyakra.jpg

4ob5na0xt8kunrtv7zghpcjg.jpg

rhxfbzyui4dgemavqcsmofhw.jpg

olbtp9ijhxfw5sau03cIneqt.jpg

av5fw3ocddoszlsejIrupy0n.jpg

hncttI5ziojs7w9mradoexmu.jpg

hzeoqv2lq7kb3x0hIicjjuue.jpg

bxcpuvrtnjf27x1egm4p96kj.jpg

pwfrhlqcetd6laxyjr3squxk.jpg

onlkmdtqagqj50huegvyubr9.jpg

bpvnmh8xj53otlmgcz4bg0kf.jpg

q0bm6wfrylvkogIaag4dzvqh.jpg

uwmpfj8aonhc9gxs5x3ds2qq.jpg

qvg4xtjacbpc2gkdrohtssfv.jpg

rjwfagur3znwxehcbisv2Ik4.jpg

t5q9u1oz2ljtulad4fby6fso.jpg

aks6xq07ryfehIvtsot3mbl9.jpg

c3hvqpscmfyfu7u9blh8gd5k.jpg

6wd9cxyjh5qpIyqklvczauai.jpg

lyeqduq6ohxcbojIsg5f0jdn.jpg

8rpxfqwd4jhcue2nIzanhoky.jpg

hyfvhdm6zwqo58xIynjzcq04.jpg

xw3su56gygwaekorbldeqxyr.jpg

p8dmncgap02scbhIxzv6trtu.jpg

xajf7dndbohb4vlfjrtgl6m5.jpg

boxhfeutlvkjka4hv2u9mqnl.jpg

g0gq9srz46noaxhh25sklwpo.jpg

b3nl2b8gw05d6o1Ithazkfun.jpg

3hjldcgp7s8mf95wthvnavxm.jpg

nwirav3294gqaejjob5gdluv.jpg

8uv5frcucblxjwzdef2ggeym.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.