Bahçelievler kestane festivali

Bahçelievler kestane festivali

5 Ton kestane kebap vatandaşa ikram edildi

Sanatçı Aydilge konser verdi

 

Bahçelievler kestane festivali

 

Kış mevsiminin vazgeçilmez klasik yiyeceği kestane Bahçelievler Belediyesince ilk kez düzenlenen Kestane Festivalinde vatandaşa ikram edildi.

Bahçelievler Belediyesi'nce düzenlenen festivalde 5 ton kestane binlerce vatandaşa ikram edildi.

Bahçelievler Kamu Binaları Meydanı’nda ilki düzenlenen Kestane Festivali'nde, mangallarda pişirilen kestanelerden almak isteyen vatandaşlar uzun kuyruklar oluşturdu.

Bahçelievler Belediye Başkanı Dr. Hakan Bahadır, tezgahın başına geçerek kestane pişirilmesi konusunda ustalardan bilgi aldı. Bahadır, daha sonra pişirilen kestaneleri vatandaşlara ikram etti. Sadece ilçe halkını değil tüm İstanbulluları festivale beklediklerini kaydeden Bahadır, festival kapsamında 5 ton kestane dağıtılacağını söyledi. Kestanenin daha çok Sinop, Kastamonu, Zonguldak ve Batı Karadeniz’de yetiştiğini belirten Bahadır, "Kışın evlerimizde eski adetleri hatırlatıyor. Sokaklarda kokusu yetiyor. Burada kestane kebap yapıyoruz. Pazar gününde komşularımıza bunu ikram ediyoruz. Güzel bir pazar günü geçireceğimizi umut ediyorum." şeklinde konuştu.

Festivale çocuklarıyla gelerek kestane alan bazı vatandaşlar da, düzenlenen etkinlikten dolayı mutlu olduklarını kaydettiler.

Türkiye’nin dört bir yanından yöresel yiyeceklerin de sergilendiği festivalde kestanelerini alan vatandaşlar kurulan sahnede müzik eşliğinde eğlendi.

Kastamonu ve Sinop dernek yöneticilerinin de hazır bulunduğu festivalde kestaneden yapılan tatlı çeşitleri de sergilendi.

Festival kapsamında daha sonra sanatçı Aydilge sahne aldı.

sw4xk0njd9lfcqoph1kndb2w.jpg

wzox6rnf5kvzrnsltk14temy.jpg

pfslgr2qkgrxzvIaoyc84jvx.jpg

wuzyjsj957lobf4cvezqytao.jpg

fmgq1inoz8cf4tatx7cq9lzj.jpg

cxhxf6eqnz9spqjlur1yfncm.jpg

ee6suIxprcpvon23qtk1zmyd.jpg

dckafytpofvm3zw4t7s2gsmu.jpg

kneslgb2afdiwgntI1p0w6jx.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.