Başkan Bahadır, Dünya Habitat Günü’nde Konuştu

Başkan Bahadır, Dünya Habitat Günü’nde Konuştu

Bahçelievler Belediyesi, bu yıl Balıkesir’de düzenlenen Dünya Habitat Günü “World Habitat Day” etkinliklerine katıldı.  Birleşmiş Milletler Genel Kurulu’nun kararıyla her yıl Ekim ayının ilk pazartesi günü kutlanan Dünya Habitat Günü Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı himayelerinde ve Balıkesir Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde gerçekleştirildi.

 

120 ülkeden temsilcinin katıldığı Dünya Habitat Günü’nde konuşan Bahçelievler Belediye Başkanı Dr. Hakan Bahadır, “Bahçelievler’de sürdürülebilir kalkınma amaçlarını temel hedef alarak bunların ekseninde çalışmalarımıza devam ediyoruz. İklim değişikliği küresel bir sorun ve yerel ölçekte de bazı önlemlerin alınması gerekiyor. Biz de yerel yönetim olarak sürdürülebilir kalkınmayı, yeşil ekonomiyi ve yeşil teknolojileri destekleyen stratejik bir planlama sürecine girdik. İklim eylem planımızı hazırlıyoruz. Sıfır Atık Yönetim Sistemi’mizi kurduk. Gıda Yönetim Sistemi’ni kurduk. Bu alanlardaki çeşitli çalışmalarımız da ödüllendirildi.” dedi.

 

İklim değişikliği ile farkındalık çalışmalarına önem verdiklerini belirten Dr. Hakan Bahadır, “Özellikle gençlerle ilgili projelerimizle ön planda olan bir belediyeyiz. Gençlerle “İnsan Değişirse İklim Değişmez” konulu bir tiyatro ve panel gerçekleştirdik. 12-18 yaş aralığındaki gençlerin iklim değişikliğine dikkatini çekmek için yaptığımız panel Birleşmiş Millet tarafından da çok önemli görüldü. Bu konuyla ilgili Birleşmiş Milletler’de bir konferansa davet edildik.” dedi.

 

Birleşmiş Milletler (BM) tarafından 1985 yılından bu yana kutlanan Dünya Habitat Günü’nde şehir yerleşimleri, konut ve yaşam alanlarında çözümler üretmek için çalışmalar sürdürülüyor. Önceki yıllarda “Daha Güvenilir Şehirler”, “Evsizler İçin Barınak” ve “Bizim Semtimiz” gibi temalarda etkinlikler düzenlenen Dünya Habitat Günü bu yıl “Kimse Geride Kalmasın” temasıyla düzenlendi. Dünya Habitat Günü, küresel iklim değişikliği başta olmak üzere barınma ihtiyacı, sürdürülebilir kalkınma, akıllı şehirler gibi konularda insanlığa sorumluluklarını hatırlatan özel bir gün olarak kutlanıyor.

r1csaohlpz8tbnvuegvx9s3c.jpg

3oz5i6ecsr9p1lgoe0ctvf4q.jpg

eeIjihyaq12zopu9rwocmfry.jpg

lbcygdoekuqdIfajtph6merr.jpg

z53wusqcawttmhnuvefixzlk.jpg

mvac8qtjzpg5sfixdbyte2k9.jpg

jyvram6pq1cn9kesj4ut8tdu.jpg

qt4rlvwlsojczjdcfaukgr8u.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.