Beyoğlu haritalarıyla yol almaya davetlisiniz

Beyoğlu haritalarıyla yol almaya davetlisiniz

155. yıl anısına düzenlenen “Beyoğlu Haritaları Sergisi” bugün açılıyor.

 Beyoğlu Belediyesi, 155. Yıl Etkinlikleri kapsamında Beyoğlu’nun dönemsel ve bölgesel değişikliğini anlatan haritalarından oluşan “Beyoğlu Haritaları Sergisi”ni bugün Beyoğlu Belediyesi Sanat Galerisi’nde açıyor.


Beyoğlu Belediyesi Harita ve Numarataj Birimi ile Beyoğlu Belleği’nin ortak çalışması olan sergi, Beyoğlu’nun binlerce yıllık tarihi gelişimi ile tarihe sadık kalan modernleşme sürecini coğrafi ve tarihi olarak gözler önüne seriyor.

Sergilenen haritalar bazen Beyoğlu’nun geneline odaklandırıyor, bazen ayrıntılarda gezdiriyor, ilçeye kuşbakışı bakmanın keyfini yaşatıyor.

15 Aralık 2012 tarihine kadar açık kalacak sergi, Beyoğlu’nun tarihine ışık tutuyor, sınırlarını belirliyor, değişen yer adlarıyla farklı bir yolculuğa sürüklüyor.

Serginin açılışı Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan’ın ev sahipliğinde bugün saat16.00’da Beyoğlu Belediyesi Sanat Galerisi’nde gerçekleşecek.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.