Beyoğlu, sosyal yaşam şampiyonu

Beyoğlu, sosyal yaşam şampiyonu

39 ilçeyi kapsayan "İstanbul Rekabet Endeksi" araştırmasına göre Beyoğlu, sosyal yaşamda İstanbul birincisi

 İstanbul’un 39 ilçesini kapsayan “İstanbul Rekabet Endeksi” araştırmasının sonuçları kitap olarak yayınlandı. Bu araştırmaya göre Beyoğlu, sosyal yaşamda İstanbul birincisi, turizmde de ikinci oldu

İstanbul Kalkınma Ajansı ve İstanbul Üniversitesi işbirliğiyle Doç. Dr. Murat Şeker’in koordinatörlüğünde yedi kişilik akademik bir kadro tarafından hazırlanan “İstanbul’da Bilgi Odaklı Küresel Rekabet Projesi-İstanbul Rekabet Endeksi 2012” isimli araştırmaya göre Beyoğlu sosyal yaşam alanında gösterdiği performansla İstanbul şampiyonluğunu açık ara kazandı. Turizm endeksinde de Fatih’ten sonra ikinciliğe yerleşen Beyoğlu ulaşım ve erişilebilirlik endeksinde ise dördüncü oldu.


web adresinde sonuçları yayınlanan araştırmada Beyoğlu ile ilgili şu tespitlere yer verildi:

“Beyoğlu ilçesini rekabetçi ilçeler arasında öne çıkaran asıl unsur, sosyal yaşam alanında gösterdiği performans ile turizm potansiyelidir. Beyoğlu, bu iki konudaki potansiyelini ekonomik alanda da yüksek katma değere dönüştürebilmiştir.”

 

 

Başkan Demircan’ın değerlendirmesi


Araştırma sonuçlarını değerlendiren Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan şunları söyledi:

“Bu başarılı sonuçta düzenlediği etkinlik ve festivallerle Beyoğlu’nun sosyal hayatını daha da canlandıran, turizm sektörünün önünü açarak ilçedeki otel ve yatak sayısını büyük oranlarda arttıran Beyoğlu Belediyemizin çok büyük payı var. İlçemizde 9 yıl önce otellerin toplam yatak sayısı 6 bin iken şimdi 26 bin oldu. Ekonomik canlılığa bağlı olarak tüm sektörlerde 35 bin yeni istihdam sağlandı. Beyoğlu’nun değeri kat be kat arttı. Bu sonucun bilimsel olarak tespitinden mutlu olduk. Ama şaşırmadık. Çünkü başarımız tesadüf değil.”

 

 

Yaşam kalitesinde de önde


Beyoğlu, daha önce İTO tarafından yaptırtılan “İstanbul Yaşam Kalitesi Endeksi” araştırmasında da sosyal yaşam ile ulaşım ve erişilebilirlik endekslerinde birinci, genel sıralamada ise üçüncü sırada yer almıştı.

 

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.