Bilgi Evleri sezona `merhaba` dedi

Bilgi Evleri sezona `merhaba` dedi

Bağcılar Belediyesi Bilgi Evleri yeni sezona ‘merhaba’ dedi. Kocayusuf Bilgi Evi’nde gerçekleştirilen programda bir birinden renkli gösteriler yapıldı.

 Bağcılar Belediyesi Bilgi Evlerinde yeni eğitim öğretim yılı başladı. Kocayusuf Bilgi Evi’nde düzenlenen açılış programında öğrenciler renkli gösterilerde bulundu. Yeni yıl için geçtiğimiz günlerde kayıtlar başlamış ve birkaç hafta içerisinde yaklaşık 10 bin öğrenci kayıt yaptırmıştı. Bağcılar’da 7 mahallede faaliyet gösteren Bilgi Evlerinde öğrencilerin okul derslerine takviye eğitimleri veriliyor. Branş öğretmenlerinden Matematik, Türkçe, İngilizce, Fen Bilgisi ve Sosyal Bilgiler derslerinde takviye eğitimler alan öğrenciler ayrıca, yeteneklerine uygun kulüplerde görevler alarak bu yeteneklerini geliştirme imkanı buluyor.


Çocukların gelişimi için Bilgi Evlerine büyük önem verdiklerini ifade eden Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı, “Bilgi Evlerimize kayıtlar devam ediyor. Bu yıl 15 binin üzerinde öğrencimize eğitim vermek istiyoruz” dedi.


Hedeflerinin her mahalleye en az bir Bilgi Evi kazandırmak ve daha fazla öğrenciye ulaşmak olduğunu ifade eden Başkan Çağırıcı, ailelere de çağrıda bulunarak, çocuklarını Bilgi Evlerine göndermelerini istedi.


Yaklaşık 180 bin öğrencinin eğitim gördüğü Bağcılar’da 100 binin üzerinde ilköğretim öğrencisi bulunuyor. İlköğretim öğrencilerinin özellikle sosyal gelişimine yönelik faaliyet gösteren Bağcılar Belediyesi Bilgi Evlerinde, müzik, resim, karikatür, folklor, gibi 30’a yakın kulüp bulunuyor ve öğrenciler bu kulüplere devam ediyor. Sosyal ve kültürel gezilere katılan öğrenciler ayrıca, “Kariyer Buluşmaları” adı altında, spor, sanat ve iş dünyasında başarılı olarak ön plana çıkmış pek çok ismi de ağırlıyor. 

 

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.