`Bilinçli Anneler` sertifikalarını aldı

`Bilinçli Anneler` sertifikalarını aldı

Sultangazi Belediyesi’nin projelerinden “Bilinçli Anne Sağlıklı Nesil” programını tamamlayan anne adaylarına sertifikaları törenle verildi

 Sultangazi Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü, Kadınca Yaşam Merkezi tarafından hamilelik sürecinde anne adaylarına destek olmak amacıyla düzenlenen “Bilinçli Anne Sağlıklı Nesil” seminerlerini tamamlayan 250 kursiyere sertifikaları verildi.


Kursiyerlerin eşleri ile birlikte katıldığı sertifika töreni Hayat Restorant’da düzenlendi. Programa, Sultangazi Belediye Başkanı Cahit Altunay, eşi İlknur Altunay da katılarak aileleri yalnız bırakmadı.


Sultangazi Belediyesi olarak sosyal sorumluluk projelerine önem verdiklerini belirten Başkan Cahit Altunay, kadınlarımıza yönelik “Aile İçi Eğitim Seminerleri”, anne adaylarına yönelik “Bilinçli Anne Sağlıklı Nesil” projesi, gençler ile yaşlılar arasında köprü kurmayı hedefleyen “Nesilden Nesile” projesi ve mahkum ailelerine yönelik “Ben de Varım” projesini hayata geçirdiklerini söyledi.


Başkan Altunay, “Bu dört projede de olumlu tepkiler aldık. Bunlardan “Ben de Varım” projesi ile Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın elinden ödül aldık. Ekibimizin gayretleriyle önemli projeler gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Her kesime hitap edecek projeler üretmeye devam edeceğiz. Bundan sonra projelerimizi şekillendirerek, güçlendirerek; daha da ileriye taşımaya gayret edeceğiz” dedi.


Anne adayı hanımlara 12 saatlik eğitim programı sunduklarını kaydeden Başkan Altunay, sözlerini şöyle sürdürdü;

“Eskisi gibi ataerkil ailelerden gelmiyoruz. Çekirdek aileler var. Bilgisini tecrübesini aktaran yaşlılar olmayınca anne adayı zahmet çekiyor. Bu açığı kapatmak adına uzman hekimleri getirerek 12 saatlik eğitimler sunduk. Yavrularımızı sağlıklı, nitelikli yetiştirmek hepimizin görevi. Ailelerin bunda çok önemli payı var. Bu coğrafyada güçlü olmak istiyorsak çocuklarımızı bilinçli yetiştirmeliyiz. Biz de buna katkı sunabildiysek ne mutlu bize”

 

Program sonunda Başkan Altunay, protokol üyeleriyle birlikte katılımcılara sertifikalarını vererek; aileleriyle birlikte sağlıklı ve mutlu bir ömür geçirmelerini diledi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.