‘Bizim Esnaf’ kazandırmaya devam ediyor

‘Bizim Esnaf’ kazandırmaya devam ediyor

Bahçelievler Belediye Başkanı Dr. Hakan Bahadır, esnafla bir araya geldi. Başkan Bahadır, “Bahçelievler Belediyesi olarak küçük esnafımızın ilçemizdeki ekonomik payını artırmak, rekabet güçlerini geliştirmek amacıyla ‘Bizim Esnaf’ uygulamamızı hayata geçirdik. 2021 yılında başlattığımız ’Bizim Esnaf’ ile esnafımıza ve komşularımıza 150 Milyon TL destek sağladık.

 

Bizim Esnaf Projesi hem Bahçelievler esnafına hem de vatandaşlara kazandırmaya devam ediyor. Bahçelievler Belediye Bizim Esnaf’ projesi kapsamında Cemil Meriç Kültür Merkezi’nde esnafla buluşma programı gerçekleştirdi. Bahçelievler Belediye Başkanı Dr. Hakan Bahadır, programda esnafla bir araya geldi.Programda konuşan Bahçelievler Belediye Başkanı Dr. Hakan Bahadır, “Bahçelievler Belediyesi olarak gelişen teknoloji ile birlikte yerel yönetimde dijital dönüşümü yakalayarak hizmetlerimizi daha kolay, daha ulaşılabilir, daha şeffaf hale getirdik. Bahçelievler Belediyesi olarak küçük esnafımızın ilçemizdeki ekonomik payını artırmak, rekabet güçlerini geliştirmek amacıyla ’Bizim Esnaf’ uygulamamızı hayata geçirdik. 2021 yılında başlattığımız ’Bizim Esnaf’ uygulamamız ile esnafımıza ve komşularımıza 150 Milyon TL destek sağladık. ’Bizim Esnaf’ modelimizle yenilikçi bir sosyal yardım anlayışını teknoloji ile birleştirerek hizmete sunduk. Bildiğiniz üzere ’Bizim Esnaf’, Bahçelievler ilçe sınırlarımız içerisinde ikamet eden yardıma muhtaç komşularımıza, nakdi yardım yerine geçen sanal para ile alışveriş yapmayı sağlayan mobil uygulama ve otomasyon sistemimiz.” şeklinde konuştu.

 

Türkiye’nin alanın ilk ve özgün projesi

“İhtiyaç sahibi komşularımız ’Bizim Esnaf’ ile anlaşmalı esnaflarımızdan market, fırın, kasap, kırtasiye, manav, züccaciye tek tıkla alışveriş yapabiliyorlar. Komşularımızın kayıt için ’Bizim Esnaf’ mobil uygulamasını indirip üye olması yeterli.” diyen Başkan Bahadır şöyle devam etti:“Türkiye’de alanında ilk ve özgün proje olan Bizim Esnaf, binlerce komşumuza tek tıkla maddi yardım ulaştırmamızı sağlıyor. Bizim Esnaf otomasyon sistemimiz ile hem komşularımıza hem de ilçe esnafımıza, KOBİ’lerimize katkı sağlıyoruz. Bizim Esnaf uygulamamız toplum içerisinde dijital okuryazarlığın artmasını, yerel sosyal yardım otomasyonunun oluşturulmasını, takip sistemi ile veri toplama kolaylığı sağlanmasını, belediye ödeme sisteminde hata ve israfın önlenmesini sağlıyor. En önemlilerinden biri ’Bizim Esnaf’ adil ve şeffaf yardım sistemini sağlıyor. Hızlı, kolay dijital yardım ile farklı sektörlerden esnaflarımızı ekonomik olarak destekliyoruz.”

 

Öğrencilere 40 milyon yardım 

Vatandaş gidiyor, bizimle anlaşmalı esnaflarımızdan kitabını, etini, peynirini ne ihtiyacı varsa alıyor, ayakkabısını boyatıyor. Bu kapsamda berberler, yemek yerleri gibi birçok olanak var. Bu parayı ay sonunda veriyoruz. Sadece Eylül - Ekim ayında çok yüksek miktarda yüklenme oldu. Yaklaşık 65 bin öğrencimize 600 liralık yardım yaptık. 65 bin öğrencimize toplam 40 milyon TL’ye yakın yardım yapınca bir gecikme oldu. Onun haricinde bir gecikme yaşanmadı, Bizim Esnaf modeliyle tüm esnafımıza ödeme yaptık, borcumuz yok. Bakış açımız sosyal bir devlet olmak; bu yüzden vatandaşımıza yardımcı olmak zorundayız” dedi.

 

En İyi Akıllı Şehir Projesi Geliştiren Belediye: Bahçelievler

Bahçelievler Belediyesi olarak ’En İyi Akıllı Şehir Projesi Geliştiren ve Uygulayan Belediye’ ödülünü aldıklarını dile getiren Bahadır, "Bahçelievler Belediyesi olarak sürdürülebilir ve yenilikçi çözümlerle hayatı kolaylaştıran, şehircilik ve medeniyet adına verimliliği artan bir marka haline getirdiğimiz ilçemiz ’En İyi Akıllı Şehir Projesi Geliştiren ve Uygulayan Belediye’ ödülünü aldı. Bahçelievler’i; Bizim Esnaf, Akıllı Saha, e-Ruhsat, 27 adet e-Devlet’e entegre Belediye hizmeti, Coğrafi Bilgi Sistemleri, Kariyer Merkezi Otomasyon sistemi, Pos cihazları ve Kiosklar, Tıkla konuş uygulaması, Elektronik imza sistemleri, 40 noktada ücretsiz Wi-Fi hizmeti, Sesli yanıt ve ödeme sistemi, e-Canlı destek hizmetleri, Teknoloji, Gelişim ve Girişimcilik Merkezi, Akıllı iletişim ve yardım istasyonlarıyla yüksek teknoloji ve dijitalleşmeyi kullanarak Akıllı Şehir haline dönüştürdük" ifadelerini kullandı.

1kjsjgzinvglzc7rmdtc5au2.jpg

jkugqctcxp1zwbjwuomnof9v.jpg

0odygarhscp5jkbm9ncewrql.jpg

ke2asko318lznrsndfrxa5cq.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.