Büyükçekmece’de Atamız saygıyla anıldı…

Büyükçekmece’de Atamız saygıyla anıldı…

Cumhuriyetimizin kurucusu ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk, ölümünün 74. yıldönümünde tüm yurtta olduğu gibi Büyükçekmece de de anıldı.

 Çelenk koyma töreniyle başlayan anma programının ardından Atatürk Kültür Merkezine geçilerek, Atatürk Resimleri Sergisi’nin açılışı yapıldı. Sergi başta protokol olmak üzere katılımcılar tarafından gezildi. Büyükçekmece Atatürk Anadolu Lisesi ve Gürpınar 80.Yıl Güzel Sanatlar ve Spor Lisesinin ortaklaşa düzenledikleri Atatürk’ü anma programı AKM Bedia Muvahhit gösteri salonunda devam etti. Düzenlenen programda öğrenciler tarafından 10 Kasım ve Atatürk ile ilgili çeşitli söyleşi, şiir ve Atatürk’ün sevdiği şarkılar seslendirildi.

 
Program sonunda Atatürk konulu ilçe genelinde resim, şiir ve kompozisyon dallarında dereceye giren öğrencilere ilçe protokolü tarafından ödüller verildi.
 
Günün anlam ve önemiyle ilgili basına açıklamada bulunan Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, Türk gençliğinin Atatürk’ün gösterdiği yolda sonsuna dek yürüyeceğini belirterek, “Bugün Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu ve Kurtuluş Savaşı’nın başkomutanı, modern Türkiye’nin mimarı Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ebediyete intikalinin 74.yılında onu rahmetle anıyoruz. Atatürk’ü anlamak için 1915 tarihinde başlayan Çanakkale muharebelerini iyi takip etmek lazım. Onu iyi anlayabilmek için yok olmakta olan  Osmanlı İmparatorluğunun külleri üzerine bir milletin nasıl ayaklandırıldığını kongreler ve Anadolu’da tüm Türk milletinin nasıl ayaklandırıldığını iyi anlamak lazım. Akabinde Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e inanmış Kuvayi Milliyeciler, komutanlar ve 11-12 milyon Türk halkının kazmayla, kürekle yokluklar içerisinde Kurtuluş savaşını nasıl başardığını iyi anlamak lazım. Atatürk’ü daha iyi anlamak için dünyanın kan gölü içerisindeyken bu mücadele sonucu kurmuş olduğu Türkiye Cumhuriyetine nasıl laik Türkiye Cumhuriyeti diyebildiğini de iyi anlamak lazım” dedi. 
Konuşmasının devamında Başkan Akgün, “Akabinde olması imkansız gözüken, örneğin harf devrimi, hilafetin kaldırılması, velasıl Atatürk ilke ve İnkılaplarını iyi anlamak lazım ki Atatürk’ü anmamız, Atatürk ve onun çocuklarıyız diyebilmemiz anlam bulsun. Atatürk’ün sadece 10 Kasım ile anmamız bir saygıyı ifade edebilir. Ancak Atatürk’ü anlamak, Atatürk’ü anlatmak tam tamına müthiş bir milliyetçilik ve ülkesinin geleceğini düşünen bir Türk için olmazsa olmazdır. Kültürde ve sanatta dünyanın gelmiş olduğu çağa ekonomide ve modern çağda Avrupa’nın ve diğer kalkınmış ülkelerin geldiği çağa gelmek demektir Atatürk’ü anlamak” şeklinde konuştu.
Düzenlenen programa Büyükçekmece Kaymakamı İbrahim Yurdakul, Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, Garnizon Komutanı Topçu Albay Metin Demir, Cumhuriyet Başsavcı Fuat Arı, Belediye Meclis üyeleri, muhtarlar, siyasi partilerin temsilcileri, sivil toplum kuruluşları ve vatandaşlar katıldı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.