Cami tuvaletleri pırıl pırıl

Cami tuvaletleri pırıl pırıl

Bahçelievler Belediyesi tarafından gerçekleştirilen ‘Temiz Camii Huzurlu İbadet’ projesi kapsamında, ilçenin tüm camilerinin temizliğini belediye üstlendi ve camilerin her birine temizlik görevlisi verildi. Camii tuvaletleri ücretsiz hale getirildi.

 

Bahçelievler Belediyesi tarafından hayata geçirilen ‘Temiz Camii Huzurlu İbadet’ projesinin tanıtımı Soğanlı Merkez Camii önünde yapıldı. Proje kapsamında; ilçede bulunan 51 caminin tuvaletini belediye ekipleri temizliyor. Ücretsiz hale getirilen tuvaletlerin her bir tanesinde de temizlik görevlisi yer alıyor. Bahçelievler Belediye Başkanı Dr. Hakan Bahadır’ın katılımıyla gerçekleştirilen projenin tanıtım programına vatandaşlar da yoğun ilgi gösterdi.

 

Geçen yıldan beri bu projeyi gerçekleştiriyoruz

Projenin tanıtımında konuşan Bahçelievler Belediye Başkanı Dr. Hakan Bahadır, “Geçen yıldan beri bu projeyi yapıyoruz. 51 camimizin tuvaletine temizlik görevlisi arkadaşlarımızı verdik ve oralara tertemiz bakıyorlar. Tuvaletlerde hijyen sağlıyorlar. Çünkü bizim dinimizin bakış açısı temizliktir. Temizlik imandandır. Muhakkak temiz bir yerde abdest almamız lazım. Girdiğimiz tuvaletlerin temiz olması lazım. Bu vesileyle abdest alınacak yerler de pırıl pırıl yapılıyor” dedi.

 

Türkiye’de bir ilki gerçekleştiriyoruz

Proje kapsamında sadece camilerde temizlik yapmadıklarına dikkat çeken Başkan Bahadır şöyle devam etti: “Sadece camileri temizlemiyoruz. Camilerin içinde, Kur'an kurslarını da temizliyoruz. Ayrıca Cemevimiz ve Hacı Bektaş Veli Derneği ve Caferi abilerimizin, arkadaşlarımızın camisi var. Onlara da hizmet veriyoruz. Cem Vakfı’nda üç kişiyi, Hacı Bektaş Veli Derneği’nde bir kişiyi görevlendirdik. Türkiye'de hiçbir belediyenin yapmadığı ilk defa bizim yaptığımız bir şey var. 84 okulumuza temizlik görevlisi arkadaşlarımızı verdik. Onlara emniyetten narkotik eğitimi aldırdık. Yetmedi şimdi yine Türkiye'de ilk defa devlet hastanelerimizde de bu hizmeti vermeye başladık. Hayırlı uğurlu olsun.”

 

Her hafta 100 bisiklet

Tanıtım programının ardından Bahçelievler Belediyesi tarafından sosyal medya hesapları üzerinden yapılan bisiklet çekilişini kazananlara hediyeleri verildi. Belediye tarafından her hafta yenilecek çekilişlerle 100 kişiye bisiklet dağıtılacak.

Çekilişi kazananlara bisikletlerini hediye eden Başkan Bahadır “Bugün aynı zamanda çekilişle bisiklet kazananlara da hediyelerini vereceğiz. Her hafta sosyal medya üzerinden katılım sağlayanlar arasından çekiliş yapıp bisiklet hediye edeceğiz. Katılım kolay, öyle zor sorular sormuyoruz” dedi.

Bahadır şöyle devam etti:

“Hem gençlerimize, çocuklarımıza, kardeşlerimize hediye vermek hem de dünyamıza katkı sağlamak istiyoruz. Dünyada sera gazları arttı, kutuplar ısınıyor. Oradaki 2 derecelik artış dünyanın her yerindeki su miktarının 4 cm yukarı çıkmasına neden oluyor. Ne kadar çok bisiklet, elektrikli araç kullanırsak dünyamıza o kadar koruruz. Hem gençlerimize, çocuklarımıza bisikleti, sporu sevdirmek hem de dünyamıza sahip çıkmak adına böyle bir projeye başladık. Hayırlı uğurlu olsun.”

bIl01x8aodmrbh2iuktsfej9.jpg

f8larhizdbv0kwIjp4exumsv.jpg

ntvtyrx4qhej0f3bI6lnmsw5.jpg

paezovbqckdb67mijqlkpcvI.jpg

2jIvecamz9rqa8uwpnxllv1j.jpg

8jvj601wzy7vdhpx5afne3ta.jpg

1aujcdqnzpi7losnfmdvhwgx.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.