Çatalca 2012`yi uğurladı

Çatalca 2012`yi uğurladı

Çatalca Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü Eğitim, Spor ve Müzik Okulları 2012’ye veda ederken, 2013 yılına merhaba dedi

 Çatalca Belediyesi Nazım Özbay Kültür Merkezi’nde düzenlenen bir dizi etkinlikle öğrenciler yeteneklerini sergilerken, velilere ve izleyicilere de keyifli anlar yaşattılar. Programın sonunda ise yılbaşı pastası öğrenciler tarafından kesildi.

 

4 yaşındaki balerinlerden; bağlama virtüözlerine...

 

Çatalca Belediyesi’nin 2009 yılından bu yana süreklilik kazandırdığı eğitim, spor ve müzik kursları gün geçmiyor ki çıtayı yükseltsin. Çatalca Belediyesi Eğitim, Spor ve Müzik Kurslarının yılsonu gösterisi önceki gün Çatalca Belediyesi Nazım Özbay Kültür Merkezi’nde yapıldı. Tiyatrodan, baleye, halk oyunlarından bağlamaya, kemana, piyanoya kadar birçok kategoride öğrenciler yeteneklerini sergilediler. 4 yaşındaki minik balecilerden, yetişkinlerden oluşan bağlama kursiyerlerine kadar çeşitli yaşlardan oluşan kursiyerler büyük beğeni topladılar.

 

Program ahşap boyama ve resim kursu kursiyerlerinin sergisiyle başladı. Çatalca Belediye Başkanı Cem Kara burada eserleri inceleyerek hem kursiyerlerden hem de öğretmenlerden eserler hakkında bilgi aldı. Serginin gezilmesinin ardından yılsonu faaliyetlerinin merkezi tiyatro salonuna geçildi.

 

 

Öğrencilerden müzik dinletisi

 

Çatalca Belediye Başkanı Cem Kara’nın konuşmasının ardından izleyicilere gitar dinletisi sunuldu. Gitar dinletisinde piyano derslerine gelen Özlem İlgen seslendirdiği iki şarkıya izleyiciler de eşlik etti. Gitarın ardından kursların yıldızları bale kursu öğrencilerinin ikinci grubu sahne aldı. Sergiledikleri gösterinin ardından piyano öğrencileri sahnedeydi. Piyano öğrencileri İsmetcan Toker, Burak Kılıç, Elif Nalbantoğlu, Göksunur Gündoğdu, Melek Andrea Akay ve Tolgahan Öztürk izleyicilere klasik müziğin çeşitli eserlerini sundular. Elif Nisa Eteke ve İleyda Dursun’un keman dinletisi sonrasında ise bale kursu öğrencilerinin üçüncü grubu sahne aldı. Etkinliklerin sonunda halk oyunu kursu öğrencileri Kırklareli Yöresi oyunlarını sergilediler.

 

Sunulan gösterilerin ardından son olarak öğrenciler tarafından 2013 pastası kesildi. Çalan müzik eşliğinde öğrenciler sahnede oyunlar oynayarak gönüllerince dans ettiler. 

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.