Çatalca`da konteynırlar yenileniyor

Çatalca`da konteynırlar yenileniyor

Daha temiz bir Çatalca için, Çatalca Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü’nce atık toplama sistemleri geliştiriliyor.

 


Çatalca Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü’nce, çöp konteynır saklama kabini sayılarının artırılması yönündeki çalışmalar hızla devam etmektedir. Özellikle merkezi konumda bulunan çöp konteynırlarının içine saklandığı kabinler, estetik açıdan hoş görünmektedir. Basmalı ve ayakla açılıp kapatılabilen çöp konteynır saklama kabinleri kullanım açısından da büyük kolaylık sağlamaktadır.

 


Ambalaj atık toplama noktaları çoğaltıldı

Çatalca merkezinde, mahallelerde ve köylerde geri dönüşümü mümkün olan ambalaj atıkları kaynağında ayrı toplanarak geri kazandırılmakta ve ekonomiye katkı sağlanmaktadır. Bu çerçevede okullarda her yıl düzenli eğitim seminerleri verilmekte, bilgilendirici broşürler ve biriktirme ekipmanları dağıtılmaktadır. İlçe merkez mahallelerinde ambalaj atığı toplama ünitelerinin sayısı artırılarak, vatandaşın ayrı biriktirdiği ambalaj atıklarını kolaylıkla ulaştırabilmeleri sağlanmaktadır. Yakın mahallelerimizin ve köylerdeki vatandaşların da konuya duyarlılığı gün geçtikçe artmakta, hem ambalaj hem de cam atık toplama konteynırları düzenli aralıklarla uygun noktalara yerleştirilmektedir.


Elektronik atik bilgilendirme ve toplama çalışmaları

e-atık (elektronik atık) küresel olarak elektronik cihaz /aletlerin kullanıcısı tarafından kullanım süresini/hayatını tamamlamasıyla ortaya çıkan atıktır. Çatalca Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü bünyesinde geri dönüşüm çalışmaları devam etmektedir. Özellikle elektrikli eşya ve elektronik atık üreticileri olarak bilinen işyerleri ve firmalar ziyaret edilerek, gerekli bilgilendirmeler yapılıp, iç mekân kutuları dağıtılmıştır.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.