Cemevinde Muharrem İftarı

Cemevinde Muharrem İftarı

10 Muharrem günü dolayısıyla Cem Vakfı Muharrem Ayı iftar programı düzenledi. Cem Vakfı Genel Merkezi’nde gerçekleştirilen iftar programına TBMM Başkanı Mustafa Şentop, AK Parti İstanbul Milletvekili Abdullah Güler, İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, ABD İstanbul Başkonsolosu Jonathan Henick, İstanbul Rum Patriği I. Bartholomeus, İstanbul İl Emniyet Müdürü Zafer Aktaş, İstanbul İl Jandarma Komutanı Yusuf Kenan Topcu, Bahçelievler Belediye Başkanı Dr. Hakan Bahadır, Cem Vakfı üyeleri ve vatandaşlar katıldı.

 

TBMM Başkanı Mustafa Şentop konuşmasında kovid olduğu için programa katılamayan Cem Vakfı Başkanı İzzettin Doğan'a "geçmiş olsun" dileklerinde bulundu. Muharrem ayının manevi ikliminden istifade etmek için birçok kişinin bu ayı ibadetle geçirdiğini söyledi. Her ramazan ve muharrem aylarında kardeşliğin nişanesi olan bu tür toplantıların, muharrem ayının ilk gününden başlayan ve bir çatışma alanı açmayı amaçlayan kötü niyetlilerin olduğuna dikkati çeken Şentop, onlara verilen cevap açısından bu yılki iftar buluşmalarını çok daha önemli bulduğunu belirtti.

 

İstanbul Valisi Ali Yerlikaya konuşmasında asırlardır birlikte yaşanılan topraklarda çok badireler atlatıldığını ancak birliğin ve kardeşliğin sürdüğünü ifade etti. Toplumsal huzurun en büyük sırrının sevgi olduğunu dile getiren Yerlikaya, Kartal Cemevi Vakfı Başkanı Selami Sarıtaş'a evinin önünde yapılan saldırıyı şiddetle kınadıklarını dile getirerek, "Buradan tekrar ifade etmek isterim ki huzurumuza, birliğimize, dirliğimize ve kardeşliğimize kastedenler, hukuk önünde asla ve asla cezasız kalmayacaktır. Aziz milletimizin gönlünde hiçbir zaman nifak tohumları yeşertemeyecekler." ifadelerine yer verdi.

 

Bahçelievler Belediye Başkanı Dr. Hakan Bahadır konuşmasının başında Cem Vakfı Başkanı İzzettin Doğan’a kovid nedeniyle geçmiş olsun dileklerini iletti. Başkan Bahadır konuşmasında Muharrem Ayı’nın birleştirici ve bütünleştirici özelliğini vurgulayarak, “Bugün Peygamber Efendimizin torunu Hz. Hüseyin’in ve arkadaşlarının şehit edildiği gün. Bugünü unutmuyoruz. Bizler canların, erenlerin acısını, matemini yasını paylaşıyoruz Bizim bakış açımızda kesinlikle Sünni kardeşimizle Alevi kardeşimiz arasında hiçbir fark yok. Şu an biz Hüseyni bir duruşla ayakta dimdik durduğunuz için saygıyla sevgiyle her zaman için, her konuda, belediye olarak her zaman yanınızda olduğunu vurgulamak istiyorum. Sevinerek söylüyorum ki Cem Vakfı’nın genel merkezi Bahçelievler’de. Bu konuda biz de Bahçelievler Belediyesi olarak elimizden geldiğince yardımcı oluyoruz.” dedi.

crklyhitawb6Itefg5wkvnmm.jpg

c8gg4eusurIqhyvrdjncdjxm.jpg

1h6rqmnyaxp7drtt5q0obeeo.jpg

rItnccq5ew8tgaypeo2swqdm.jpg

cjexyavwyc1b7drpjo3r0mkq.jpg

jsuhptuzlqmol4nk58I3kqfn.jpg

jsnvpw63hmwzkrcypxgad9b7.jpg

45mqo0te3vt2zksxszIbpphn.jpg

ehaylg5jfwem9yk3xboxjrI0.jpg

yIt1v85kpaz7lawhbeu3ng04.jpg

0skelrz8bymyj6ping3oovuj.jpg

udzuljxwnbrke2fc3gpb8yhr.jpg

zf5ytkfrbvhcna9e81es0xby.jpg

xfo3Inbwxpg6oellyambkekn.jpg

6upqxahmezrqg93scntwn8yf.jpg

Ifl1mzok59gauwjjn0gw8bhe.jpg

feoIaxz4tc2o6qpngwabuyyt.jpg

odmstIzh7rabajql2qr4xdyk.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.