Çocuk Oyunları Ligi başladı

Çocuk Oyunları Ligi başladı

Esenler’de, unutulmaya yüz tutan çocuk oyunları tekrar hatırlandı.

 Mendil kapmaca, sek sek, yakan top ve birdirbir başta olmak üzere çocuklar tarafından, eskiden ülkemizin hemen her yöresinde oynanan ve günümüzde unutulmaya yüz tutan geleneksel çocuk oyunlarını tanıtmak ve sevdirmek amacıyla Çocuk Oyunları ve Spor Kulüpleri Federasyonu (ÇOSKF) ve Esenler Belediyesi işbirliğinde geçtiğimiz yıl ilki düzenlenen Esenler Çocuk Oyunları Ligi başladı. 


Esenler Belediyesi Spor Kompleksi’nde başlayan Esenler Çocuk Oyunları Ligi’ne Engin Can Güre İlkokulu, Yunus Emre İlkokulu, A. İsmetpaşa İlkokulu, Oruç Reis İlkokulu, Dr. İlhami Faydagör İlkokulu ve Örfi Çetinkaya İlkokulu’ndan toplam 160 öğrenci katılıyor. Esenler Ligi’ni birinci bitiren takım, İstanbul finallerinde mücadele edecek.


Esenler Belediye Başkanı M. Tevfik Göku, bilgisayar çağını yaşadığımız günümüzde, geleneksel çocuk oyunlarının unutulmaya yüz tuttuğunu hatırlatarak, “Şimdi çocuklar sanal oyunlarla vakit öldürüyor. Bu durum onların sosyalleşmesini de engelliyor. Çocuklarımız tıpkı bizim çocukluğumuzda olduğu gibi geleneksel çocuk oyunlarını oynayabilmeleri mutluluk verici. Buna zemin hazırlayan federasyon yetkilileri başta olmak üzere organizasyonda emeği geçen herkese teşekkür ediyorum ve bu mücadele yer alan tüm takımlarımıza başarılar diliyorum” dedi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.