Çocuklar göz taramasından geçti

Çocuklar göz taramasından geçti

Kartal Belediyesi, halk sağlığına yönelik sağlık kampanyalarına desteğini sürdürmeye devam ediyor.

 Çok sayıda mahalle ve okulda göz ve diyabet taraması yapan Kartal Belediyesi, bu kez Kent Konseyi Kadın Meclisi öncülüğünde gerçekleşen kampanyaya destek veriyor. Sağlık projesi kapsamında Kartal ilçesindeki eğitim faaliyetini sürdüren beş ilköğretim okulunda öğrenim gören 1300 ilkokul birinci sınıf öğrencisinin göz taraması gerçekleştirecek.

 

Mart ayına dek sürecek projeye özel bir vakıf üniversitesi hastanesi katkıda bulunarak öğrencilerin ücretsiz göz muayenesini sağlayacak. Çocuk yaşta göz sağlığının eğitime olumlu yansımasına dikkati çeken Kent Konseyi Kadın Meclisi, çocuklara yönelik önleyici sağlık çalışmalarının çocukların geleceğine olumlu katkısının altını çizdi.

 


 

Birinci sınıflara ücretsiz göz muayenesi

İlk olarak Cumhuriyet İlköğretim Okulu birinci sınıf öğrencilerine uygulanan göz muayenesi, Op. Dr. Başak Doğu tarafından üç aşamalı kontrolle gerçekleşti. Çocukların göz değer bakımı ve detaylı görme muayenesi yapılarak görme bozukluğu olan çocukların tedavisi yapıldı. Tedavi sürecine ilişkin bilgi ve yönlendirmelerin yapıldığı hastanede muayene sonrasında minik öğrencilere çeşitli hediyeler verildi.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.