ÇOCUKLAR HAYVAN SEVGİSİ KAZANIYOR

ÇOCUKLAR HAYVAN SEVGİSİ KAZANIYOR

Kağıthane Belediyesi Kent Konseyi çatısı altında önemli projeleri hayata geçiren Hayvanseverler Meclisi örnek bir çalışmaya daha imza attı. Çocuklara hayvan sevgisini aşılamak ve özellikle sokak hayvanlarına karşı nasıl davranmaları gerektiği ile ilgili b

Proje kapsamında seminere katılan Şehit Hamza Ece ve Aşık Veysel İlkokulu öğrencileri de konuşmaları ilgiyle takip ederken sordukları sorular ile de renkli görüntüler ortaya çıkmasına sebep oldu. Programın sonunda sokak hayvanlarına karşı yardımsever davranacaklarına dair hep bir ağızdan söz veren çocuklar, hayvanlarla ilgili yöneltilen sorulara da doğru yanıtlar vererek herkesi şaşırttı. Seminerin ardından Kağıthane Belediyesi Geçici, Hayvan Barındırma ve Rehabilitasyon Merkezini ziyaret eden çocuklar, burada tedavi gören ve sahiplendirilmeyi bekleyen sokak hayvanlarını ziyaret etti. Kağıthane Belediye Başkanı Fazlı Kılıç'ın da çocuklarla birlikte katıldığı ziyarette çocuklar hayvanlarla daha yakın bir temas kurarak korkularını da yenmeye çalıştı.

Çocuklara Kedi ve Köpek Maması Hediye Edildi

Ziyaretin ardından çocuklara kedi ve köpek mama kapları ile mama bulunan hediye çantalar verildi. Bu mama kaplarını ve mamaları yaşadıkları sokakta bulunan hayvanlara verecek olan çocuklar böylece bir canlıyı doyurmanın ve yardımcı olmanın verdiği hazzı da tatmış olacaklar.

Her Hafta İki Okul Seminerlere Katılıyor

Haftada bir gerçekleştirilen seminerlere her hafta iki farklı okul katılıyor. Özel servislerle okuldan alınıp Kağıthane Belediyesi Meclis Salonuna getirilen çocuklarla, sokaklardan alınıp rehabilitasyon merkezine getirilen hayvanlara yapılan işlemlerden, hayvanlara nasıl yaklaşmamız gerektiğine kadar bir çok önemli bilgi paylaşılıyor. Bunun yanı sıra hayvanların neden kısırlaştırılması gerektiği ve barınağa getirilen hayvanların neden tekrar alındıkları sokaklara bırakılması gerektiği ile ilgili sebepler de çocukların anlayabileceği bir dille ayrıntılı olarak anlatılıyor.

3500 İlkokul Öğrencisine Seminer Verilecek

Çocuklara asla petshop'dan hayvan alınmaması ile ilgili bilgiler de gerekçeleri ile açıklanırken, hayvanların başkalarına hediye edilecek şeyler olmadığının da altı çiziliyor. Hayvan sahiplenmenin bir sorumluluk gerektirdiğinin belirtildiği seminerde gerçekten bakabileceklerse hayvan sahiplenmeleri konusunda çocuklara öğütler veriliyor.

Proje kapsamında ilçede eğitim veren 33 İlkokuldan gelecek öğrencilere seminerler verilmeye devam edilecek. Yaklaşık 3500 çocuğa verilecek bu seminerlerle birlikte sokak hayvanlarına karşı çocukların bilinçlenmesi ve çevresindeki büyüklerini de bilinçlendirmesi hedefleniyor.


Kaynak: istanbulses/ Kağıthane


























HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.