"Dünya Çocuk Hakları Günü"

"Dünya Çocuk Hakları Günü"

"Dünya Çocuk Hakları Günü" doğrultusunda Şişli Etfal Eğitim ve Araştırma Hastanesi`nde bir konferans düzenlenecek

  

Şişli Etfal Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde düzenlenecek olan "Çocuk Hakları Konferansı"; İstanbul Milletvekili Prof. Dr. Türkan Dağoğlu, Vali Yardımcısı Ahmet Deniz, İstanbul Sağlık Müdürü Prof. Dr. Ali İhsan Dokucu, İstanbul Halk Sağlığı Müdürü Doç. Dr. Mustafa Taşdemir, Sosyal Hizmetler İl Müdürü Önal İnaltekin, ve Hastane yöneticisi Op. Dr. Halil Alış'ın katılımıyla bugün (19 Kasım 2012) gerçekleşecek.

Konferans, Şişli Etfal Eğitim ve Araştırma Hastanesi Konferans Salonu’nda 19 Kasım 2012, Pazartesi saat 13:00 da gerçekleşecek.

 

 

Dünya Çoçuk Hakları Günü

Uluslararası çocuk günü fikri, 1925 yılında Cenevre’de yapılan "Çocukların Refahı İçin Dünya Konferansı"ndan sonra doğmuştur. 54 ülke katılımıyla gerçekleşen konferansta "Çocukların Korunmasına Dair Cenevre Bildirgesi" kabul edilmiştir.

Çocuklar arasında ortak duygular oluşmasını, ulusların barış içinde yaşama özlemlerinin pekişmesini amaçlayan bildirge esas olarak yoksulluk, çocuk işçiliği, eğitim gibi dünya çocuklarının refahını ilgilendiren konulara odaklanmaktadır. Konferanstan sonra pek çok ülke, kamuoyunun dikkatini çocukların sorunlarına çekmek için bir günü çocuk günü olarak belirlemiştir.

1 Haziran tarihi, 21 ülkede olmak üzere, en yaygın Çocuk Günü’dür. Türkiye’de 23 Nisan'da "Egemenlik ve Çocuk Bayramı" olarak kutlanmakta, 20 Kasım tarihi ise "Çocuk Hakları Günü" olarak kutlanmaktadır.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.