En modern, en pratik kurban kesim alanı Bahçelievler’de

En modern, en pratik kurban kesim alanı Bahçelievler’de

Bahçelievler Belediyesi Kurban Bayramı’nda oldukça modern koşullara sahip bir kurban satış ve kesim alanı kurdu. Bayram boyunca dikkat çeken bir yoğunluğun yaşandığı alanda kesilen kurbanlar sağlıklı koşullarda poşetlenip sahiplerine teslim edildi.

Bahçelievler Belediyesi aldığı tedbirlerle komşularını sorunsuz, huzurlu bir Kurban Bayramı geçirmesini sağladı. Bahçelievler’de hazırlıklar günler öncesinden başladı. Bayram öncesinde kurulan ‘Kurban satış alanı’ hem kurbanlarını satmak isteyen satıcılardan hem de kurban almak isteyen vatandaşlardan tam not aldı.

Küçükbaş ve büyükbaş için ayrı kesim alanı

Bahçelievler Belediyesi kurban satışının yanı sıra küçükbaş ve büyükbaş kurbanların kesimi için de iki ayrı alanda İstanbul’un en modern kesim alanlarının kurulumu gerçekleştirdi. 150 uzman kasabın görev yaptığı ve günlük yaklaşık 300 hayvan kesme kapasitesi bulunan alanda yoğunluk yaşanmasına rağmen, alınan önlemler sayesinde vatandaşların dini vecibelerini rahatlıkla yerine getirmelerine olanak sağladı.

Hijyen koşullarda poşetlendi

Kurban kesim alanında yaşanan yoğunluğa rağmen alınan tedbirler ve öncesinde yapılan hazırlıklarla kimse mağdur edilmedi. Kurban kesim alanında kurulan bekleme alanlarında sıralarını bekleyen Bahçelievlerli komşulara gün boyunca belediye ekipleri tarafından ikramlar yapıldı. Kesim sırasının kendi kurbanına geldiğini SMS yoluyla öğrenen vatandaşlar ayakta sıra beklemeden, azami hijyen koşullarında kolaylıkla kurbanlıkları kestirebildiler. Ortalama 12 dakikada bir kurban kesimi yapılan alanda kurbanlar el değmeden mekanik raylı sistemden geçirilerek taşınabilir parçalar halinde poşetlenerek sahiplerine teslim edildi.

yvp9jjbmhw6oy3rr4Ixthove.jpg

jfptu7az4hdxpyawc5qf8ksn.jpg

qvbrnnd3l6t0axprmcweyyst.jpg

vbtykldngy4hIzlw6zbo53ux.jpg

q3qeplb5uam019bxcym7nhrx.jpg

60jamvcycb3whlier8ook9lg.jpg

zlwg3nfs9mmheq17bkztebsd.jpg

dacgtktpki15gfhser2hjj4n.jpg

h9set7qol6obwgc5hgfz4akm.jpg

i6kl8fzuyfdrcx53rkeoqbnw.jpg

bmgynlba2vvsnu47x8elqcor.jpg

yptne21jobh78ozcgm0qwlj3.jpg

zbkyurgaji8v41lunh2qmbwh.jpg

dvextyrpsndy14ug2o8a3aIr.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.