Engelsiz Gelişim ve Yaşam Merkezi açıldı

Engelsiz Gelişim ve Yaşam Merkezi açıldı

Bahçelievler Belediyesi tarafından hayata geçirilen Engelsiz Gelişim ve Yaşam Merkezi ve engellilere yönelik hizmet veren Bahberber kuaför dükkanı düzenlenen törenle hizmete açıldı.

 

Bahçelievler’de engellilere yönelik hizmetlere bir yenisi daha eklendi. Bahçelievler Belediyesi tarafından hayata geçirilen Engelsiz Gelişim ve Yaşam Merkezi ve engellilere yönelik hizmet veren Bahberber kuaför dükkânı hizmete açıldı. Merkezin açılış törenine Bahçelievler Belediye Başkanı Dr. Hakan Bahadır, ilçe protokolü, engelli vatandaşlar ve aileleri katıldı. Program İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı. Açılış konuşmasının ardından kurdele kesimi yapıldı. Daha sonra Başkan Bahadır ve vatandaşlar merkezi gezdi. 

“ARKADAŞLARIMIZI HAYATLA BİRLEŞTİRİYORUZ”

Açılış töreninde konuşan Bahçelievler Belediye Başkanı Dr. Hakan Bahadır, “Toplumumuzun bir gerçeği olan özel gereksinim gerektiren arkadaşlarımızın mutluluğu yaşamaları ve ailelerin de dinlenmesi için bir mekân oluşturduk. Burası zaten birkaç aydır hizmete açık ama bunu duyuralım dedik” şeklinde konuştu.

Başkan Bahadır şöyle devam etti: “Burada özel gereksinim gerektiren arkadaşlarımız geliyor, dinleniyor ve oyun oynamak isteyenler oynuyor. Onlar haricinde faaliyetler oluyor, belli günlerde ritim orkestrası çalışması var. Başka atölye çalışmaları da yapılıyor. Burada bu arkadaşlarımızı hayata karıştırıyor, hayatla birleştiriyoruz. Bundan 20-30 yıl evvel Türkiye Cumhuriyeti'nde üzülerek ve içim kan ağlayarak söylüyorum ki özel gereksinim gerektiren yakını, çoluğu, çocuğu, kardeşi olanlar, onları evde neredeyse gizliyorlardı, dışarıya çıkarmıyorlardı. Bu gerçekten üzücü bir şey ama şu anda Türkiye'mizin her yerinde özel gereksinim gerektiren arkadaşlarımız hayatın her anında var. Otobüste, minibüste, takside, metroda var. Şirinevler Meydanı'nda da Taksim'de de var. O yüzden sayın cumhurbaşkanımıza ve Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlarımıza çok teşekkür ediyorum.”

“BELEDİYEYE ÇOK TEŞEKKÜR EDİYORUZ”

Otizmli Ahmet Aykut Tütüncüoğlu’nun (21) annesi Pınar Tütüncüoğlu, “Belediyeye çok teşekkür ediyoruz, çok iyi oldu. Oğlumu berbere götüremiyordum, rahatsızlığından ötürü durmuyordu. Bu yeri duyduğumuzdan beri hep geliyoruz. Çok memnunuz, Allah razı olsun” dedi.

Açılışa katılan anne Serap Bakır, “İki tane özel çocuğum var. Her hafta psikoloğa geliyoruz. Başkanımızdan çok memnunuz. Böyle etkinliklerden çok memnunuz. Çocuklarımıza her türlü imkânı sağlıyor. Bütün faaliyetlere katılıyoruz” şeklinde konuştu.

Engelli olduğu için ücretsiz bir şekilde belediyenin kuaför hizmetinden yararlandığını dile getiren Asuman Öztürk, “Ben başkanımızdan çok memnunum. Eşimin ve benim her şeyimle ilgileniyor. Buraya randevulu sistemle geliyorum. Hiçbir zamanda geri çevrilmedim. Eşime yüzde 95 engelli olduğu için evde hizmet veriliyor. Ben yüzde 40 engelli olduğum için buraya geliyorum” ifadelerini kullandı.

ple0g6y9lnfhsrb4mo8jahiv.jpg

fxuqcrjihsI0czsoqgvf963j.jpg

qdvcmkjdwtq2psleb4gnxeay.jpg

ukbd7cgzxhbhq1dajwnw4vol.jpg

naelc1Ihmjtuzwdskbk5r094.jpg

fbw6keai10spzuoclur2oydk.jpg

ucxgx3jojznol6ygsm4tqrkf.jpg

h8tfywivu3pkcrq16hjd2gme.jpg

tn68v5gzy7rsuxlx09klqIc2.jpg

xvqnIrduswyvzei0jm8f2pky.jpg

djp4Icsqwgtycbi02nakzo9g.jpg

6dbh05mlxrposcotzymw1fq4.jpg

grxcljx4tIavaqhbertckmz2.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.