Esenler buluşmaları başladı

Esenler buluşmaları başladı

Esenler Belediyesi, yeni döneme özgün müziğin sevilen ismi Necip Fazıl`ın eserleriyle start verdi.

 Esenler Buluşmaları”nın yeni dönemdeki ilk konuğu Uğur Işılak, Necip Fazıl Kısakürek’in şiirlerini bestelediği “Üstad” albümünden şiirler okuduğu programda, “Ozanlık, bir bilgeliktir” dedi.


Türkiye’nin birikimlerini Esenlerlilerle buluşturmak amacıyla üç yıldır “Esenler Buluşmaları” adı altında bir dizi program düzenleyen Esenler Belediyesi, yeni döneme özgün müziğin sevilen ismi Uğur Işılak’la start verdi. Esenler Belediyesi Konferans Salonu’nda düzenlenen program, Esenler Belediye Başkan Yardımcısı Aydın Polat ve çok sayıda vatandaşın katılımıyla gerçekleşti. AK Parti Belediye Meclisi Üyesi Yusuf Zabun’un moderatörlüğünde gerçekleşen programda, sanatçı Uğur Işılak, Necip Fazıl Kısakürek’in şiirlerini bestelediği “Üstad” albümünden hareketle, uzun yıllar içinde bulunduğu sanat hayatını ve yaşadığı tecrübeleri anlattı. 


Anadolu değeri özü ifade ediyor

Zabun’un “Eserlerinizde Anadolu değerlerine vurgu yapıyorsunuz, vatan kavramını işliyorsunuz. Vatan kavramının sizin için manası nedir?” sorusu ile başlayan söyleşiye Işılak, “Değerler geleneksel, kültürel, maddi, manevi olabilir. Anadolu değerleri dediğimiz zaman hepsini içine alıyoruz, yani özü ifade ediyoruz. Vatan kavramının yabancı dillerde tam karşılığı yok, ülkenin karşılığı var. Biz, vatan kavramının içini doldurmuşuz” şeklinde cevaplayarak, vatan sözünün içinde şehit kanı, din, iman ve bağlılığın da olduğunu ifade etti. 


Anadolu değerlerinden bahsettiği sırada, Esenler’de gerçekleşen kentsel dönüşüm projelerini dinlediğini ve hayata geçirilen bu projenin, Anadolu değerleri esas alınarak yapılmasından duyduğu memnuniyeti dile getiren Işılak, Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu’yu da bunun için tebrik ettiğini söyledi.


Normal olan Vatansever kalmak

Işılak, sanat dünyasında nasıl vatansever kaldığının sorulması üzerine, “Biz normal olanı yapıyoruz” diyerek, günümüzde sanatçı profilinin yanlış lanse edildiğini belirtti. “Alkış ve ün arttıkça manevi değerlere bağlılık azalır” diyen Işılak, analiz kabiliyeti olmayan insanların ise çoğunluğun alkışladığı kişileri alkışladıklarını söyledi. 


“Bir insan kendini ne kadar iyi tanırsa, Rabbi’ni de o kadar iyi tanır. İnşallah, doğruluk yolundan ayrılmayan insanlar oluruz” diyerek sözlerini noktalayan Işılak, seyircilerden gelen istek üzerine Necip Fazıl Kısakürek’in “Kaldırımlar” adlı şiirini okudu ve program, Işılak’a hediye ve çiçek takdim edilmesinin ardından sona erdi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.