Esenler`de Anadolu Meclisi

Esenler`de Anadolu Meclisi

Esenler Belediyesi, Anadolu Meclisi`nin bir yenisini düzenledi

 Esenler Belediyesi’nce düzenlenen Anadolu Meclisi’ne İstanbul Milletvekili Harun Karaca’nın, 1944 yılında Iğdır-Aras Nehri üzerinde yaşanan Boraltan Köprüsü vahşeti damgasını vurdu. Esenler Belediyesi’nin ilçede kurulu bulunan derneklerin tanışıp kaynaşması ve Esenler için ortak akıl oluşturulmasına katkı sağlamaları için başlattığı Anadolu Meclisi’nin ikinci toplantısı, Tokat dernekleri ile devam etti. Esenler’de kurulu bulunan 20 Tokat derneğin başkan ve yönetim kurulu üyeleri ile Ak Parti İstanbul Milletvekili Harun Karaca, Esenler Belediye Başkanı M. Tevfik Göksu, Ak Parti Esenler İlçe Başkanı Umut Özkan, Belediye Başkan Yardımcısı Aydın Polat, bazı belediye meclis üyeleri ve kendisi de Tokatlı olan İlahiyatçı Ömer Döngeloğlu’nun da katıldığı toplantı Esenler Belediyesi Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi.

 

Yaşadığınız yeri sevmek sünnettir.

 

Dernek başkanlarının dernekleri ile ilgili özet bilgi vermelerinin ardından kısa bir konuşma yapan İlahiyatçı Ömer Döngeloğlu, “İnsanın yaşadığı şehri sevmesi sünnettir” dedi ve Peygamberimizin Medine’ye hicret ettiğinde (Ya Rabbi Mekke’ye verdiğinin 2 katını Medine’ye ver) diye dua ettiğini hatırlatarak, “Siz de yaşadığınız şehre böyle davranmadıkça Peygamberimizi anlamış olmazsınız” dedi. Ak Parti İlçe Başkanı Umut Özkan da yaptığı konuşmada, istişareye önem veren bir anlayışla siyaset yaptıklarını söyleyerek Anadolu Meclisi’nin de bu anlayışın bir sonucu olduğunu kaydetti. Suriye konusuna da değinen Özkan, “Türkiye olarak biz başarı ile yolumuza devam ederken aynı coğrafyayı paylaştığımız diğer ülkelerin de huzur ve güven içinde yaşamasından yanayız” dedi.

 

Her hafta bir il mensup mahalli derneklerin başkan ve yönetim kurulu üyelerinin katılımı ile devam edecek Anadolu Meclisi’nin ikincisi, çekilen hatıra fotoğrafı ile sona erdi. 

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.