Eyüp kan veriyor

Eyüp kan veriyor

Eyüp Kızılay Şubesi ile Eyüp Akşemsettin Mahalle Muhtarlığı kan bağış kampanyası düzenledi.

 Eyüp Kızılay Şubesi ile Eyüp Akşemsettin Mahalle Muhtarlığı Eyüp Veysel Karani Camii avlusunda Cuma günü kan bağışı kampanyası düzenledi. Kampanyaya Eyüp Kaymakamı Osman Kaymak, Akşemsettin Mahalle Muhtarı Avni Demir ve bölgedeki sivil toplum kuruluşları katıldı.

 


Cuma namazı öncesi başlanan kampanyaya ilgi yoğun oldu. Eyüp Kaymakamı Osman Kaymak kampanyaya destek oldu. Kampanyada bir çok vatandaş gönüllü olarak kan bağışında bulundu.

 

Eyüp Kaymakamı Osman Kaymak “Eyüp'te düzenlenen bu tür kampanyaları her zaman destekliyoruz. Hepimizin hastalık anında kana ihtiyacı oluyor. Sağlıklı iken kan vermeliyiz ki hastalandığımız zaman kan bulmakta zorlanmayalım. Halkımızda yanlış bir algılama var. Kan verilince 'Hasta mı oluruz, zayıf mı düşeriz?' gibi düşünceler var fakat tam tersi kan vermekle bir nevi vücudumuzu yeniliyoruz. Çünkü kan verdiğimizde vücut yeni kan üretiyor ve bu sırada bir yenileme oluyor. Bir ağacın budanması gibi düşünebiliriz. Nasıl ağaç budanarak daha gür ve güçlü büyüyorsa, kan vermek de sağlık için gereklidir. Bu nedenle halkımızı kan vermeye davet ediyorum. Bu anlamda burada düzenlenen kan bağış kampanyasına bütün vatandaşlarımızın duyarlılık göstermesini temenni ediyorum” dedi.

 


Akşemsettin Mahalle Muhtarı Avni Demir ise “ Kan bağışı konusunda herkesin duyarlı olması gerekiyor. Biz Akşemsettin Mahalle Muhtarlığı olarak duyarlılığımızı göstererek Eyüp Kızılay ile ortaklaşa bu kampanyayı düzenledik. Mahallemizde kan bağışı kampanyası ve diğer etkinlerimiz önümüzdeki günlerde de artarak devam edecektir". dedi.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.