Eyüp`te yol denetimleri etkili

Eyüp`te yol denetimleri etkili

Eyüp`te yeni hizmete giren Göktürk-Hasdal Yol Kenarı Denetim İstasyonu`nda günlük ortalama 4-5 bin kamyon denetimden geçiyor.

 Eyüp Kaymakamı Osman Kaymak ve Ulaştırma Bakanlığı İstanbul 1. Bölge Müdürü Hamza Demirdelen, Göktürk-Hasdal yolu üzerinde yeni hizmete giren Kantar ve Yol Kenarı Denetim İstasyonu'nda çalışmaları yerinde inceledi.

 

Günlük ortalama 4.000 ile 5.000 arası kamyon denetimlerden geçiyor. Her gün ortalama 20 kamyona kurallara uymadığı için cezai işlem uygulanıyor. Denetimlerde araçların K1 taşıma belgeleri kontrol ediliyor.

İstasyon ilk açıldığı günlerde ceza oranı %10’larda iken yapılan denetimlerin artması ve firmaların yetki belgesiz ve fazla tonajlı taşımacılık yapmamaları sonucunda ceza oranı %1’lerin altına düşmüştür.

 

7/24 kamera sistemiyle çalışan istasyon; özellikle korsan, belgesiz taşımacılara ve usulü çerçevesinde yapılmayan ağır tonajlı taşımacılara göz açtırmıyor.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.