Eyüp`ün gönüllü okuyucuları

Eyüp`ün gönüllü okuyucuları

Eyüp`te kitap okuma kampanyaları ve yarışmaları sürüyor.

 Eyüp Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi Beden Eğitimi Öğretmeni Niyazi Gedik’in 5 yıldır devam ettirdiği “Gönüllü Kitap Okuyucuları “ çalışması çerçevesinde 2012-2013 Eğitim Öğretim yılında 3 ay içinde gönüllü okuyucu sayısı 280 öğrenciye ulaştı. Kitap teminini kendi imkanlarıyla yapan Eyüp Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi Beden Eğitimi Öğretmeni Niyazi Gedik’in bu seneki hedefi geçen yıla ait olan 314 okuyucu sayısını geçmek. Şuana kadar kitap okuyan sınıf sayısı 51, okuyan öğrenci sayısı 258, toplam okunan kitap sayısı ise 6.000’in üzerinde.

 

Eyüp Kaymakamı Osman Kaymak da bu örnek çalışmayı yerinde inceledi ve çalışmanın baş mimarı olan Beden Eğitimi Öğretmeni Niyazi Gedik’e örnek çalışması ve faaliyetinden dolayı teşekkür etti.

 

Kampanya kapsamında ilkokul 5. sınıf seviyesinden 12. sınıf seviyesine; başta edebiyat ile ilgili kitaplar bulunmakta. Hatta öğrenci velileri bile kitapistiyor ve onlara da okuma imkânı sağlanıyor. En fazla kitap okuyan öğrenciler tespit edilip, kitap üzerinde konuşuluyor ve en fazla kitap okuyan öğrenciler ödüllendiriyor.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.