"Gazze Dayanışma Çadırı" kuruldu

Bahçelievler Belediyesi tarafından pek çok sivil toplum kuruluşunun da yer aldığı "Gazze Dayanışma Çadırı" kuruldu. Yenibosna’da kurulan çadırdaki kermes ve stantların gelirinin tamamı İsrail'in saldırdığı Gazze'deki ihtiyaç sahiplerine gönderilecek.  

Bahçelievler Belediyesi, İsrail'in saldırıları sonucu zor günler geçiren Filistin halkına destek amaçlı "Gazze Dayanışma Çadırı" açtı. Yenibosna'da kurulan ve 1 ay açık kalacak serginin stantlarında Türk Kızılay, Yeşilay, TÜGVA, İHH, Deniz Feneri ve birçok sivil toplum kuruluşu da yer aldı.

Bahçelievler Belediye Başkanı Hakan Bahadır'ın ev sahipliğinde düzenlenen programa İlçe Kaymakamı Mehmet Boztepe, İlçe Emniyet Müdürü Serkan Gömce ve AK Parti Bahçelievler İlçe Başkanı Fatih Tuna'nın yanı sıra bazı siyasi partilerin temsilcileri, sivil toplum kuruluşu gönüllüleri ve vatandaşlar katıldı. Açılışta, Irak'ın kuzeyindeki Pençe-Kilit Harekatı bölgesinde teröristlerle çıkan çatışmada şehit olan askerler için saygı duruşunda bulunulup İstiklal Marşı okundu. Şehitler ve İsrail'in saldırılarında hayatını kaybeden Gazzeliler için Kur'an-ı Kerim okundu, dualar edildi.

"Kudüs düşerse tüm Müslüman ülkeler sıkıntıya girer"

Açılışta konuşma yapan Belediye Başkanı Bahadır, Türkiye'nin bağımsızlık mücadelesinden hiçbir zaman vazgeçmeyeceğini ve terörle mücadelenin sonuna kadar devam edeceğini ifade etti. TBMM Genel Kurulu’nda teröre karşı AK Parti, MHP, İYİ Parti ve Saadet Partisi’nin ortak imzaladığı bildiriye imza atmayan partileri de eleştiren Bahadır, "Tüm partiler bir olmuş, birlik olmuş ama sen 'imza atmam' diyorsun. Atsan ne olur, birisinden mi korkuyorsun, bir yere bağlılık mı var? Yazıklar olsun." diye konuştu. Türkiye'nin tüm dünyada adaleti ve hakkı temsil etmek, mazlumların yanında olmak gibi bir misyonunun olduğuna dikkati çeken Bahadır şöyle devam etti:

"Gazze'de tüm dünya sessiz. Birleşmiş Milletler'de komedi var. İşte o yüzden bizim güçlü olmamız gerekiyor. Tek vücut olacağız. Farklı düşüncelerimiz olur, farklı partilerimiz de olur ama Türkiye Cumhuriyetimiz için, bağımsızlık için tek vücut olacağız. Aynı şekilde Mescid-i Aksa ve Kudüs için de... Çünkü Kudüs düşerse tüm Müslüman ülkeler sıkıntıya girer."Gazze'ye yönelik saldırıların soykırıma dönüştüğünü, aralıksız devam ettiğini vurgulayan Bahadır, Müslümanlar olarak ayrılıklara son verip birlikte olunması gerektiğini sözlerine ekledi.

Türkiye'nin zulme hiçbir zaman sessiz kalmadı

Kaymakam Boztepe, Türkiye'nin dünyadaki zulme ve haksızlıklara hiçbir zaman sessiz kalmadığını ve mazlumların yanında olduğunu söyledi. Gazze'de yaşananların tam bir soykırım ve katliama doğru gittiğini belirten Boztepe, "Savaş hukuku işlemiyor, siviller hedef alınıyor, kadınlar, çocuklar, yaşlılar birincil hedef olarak görülüyor. Gazze'nin direnişi umulur ki İslam dünyasının uyanışına vesile olsun." dedi.

Gazze için imza köşesi

Gazze'ye destek için kurulan imza köşesine gidip imzasını atan Bahadır, Gazze'ye yönelik sergideki fotoğrafları inceledi. Stantları tek tek dolaşan Bahadır, Filistin'e destek için bir araya gelen sivil toplum kuruluşlarına teşekkür etti.

n5uchvizg9zr1wxpky8qolea.jpg

y5bzq4frd9pclfIg3ybojjsu.jpg

jyt1cedk4fxmotnsb3Iuopr7.jpg

jblvse2yu3dxxkzgchpszftI.jpg

ncplvkarm7od5tuhmr39hes0.jpg

9ei6nscuvbk7grqouammIj3e.jpg

zpvp3inrko0cak1zde7cw4tf.jpg

uwlxa0gmv7nI3hfwife9k5ov.jpg

hn48zxgumsu5wkfqyxtraqk7.jpg

cts1qfpkdhtIxabg7s3piyzm.jpg

qkzhnkxe75jI0tw8gsjfsy12.jpg

gdkzpearfq8maugs54rufckx.jpg

j6foutccr8gylvou54Ih9qad.jpg

fboug8ap49ycsj635qwql1mb.jpg

zfb06lmsfbcztpm7r1aaeejh.jpg

bhn2p1zfq7moohekmvewyafx.jpg

3Izfzcpjckt9rjbsasv27bpr.jpg

rIoxif2klpdgvonejquaakyd.jpg

wlpftbnuxzmroqq53bevf4uk.jpg

yzhdomuqrbafn0c2bqlw3ea9.jpg

mxnytuvypoc1z6wf0bglj9ha.jpg

okd0sct5haulg4b7bf6elzy2.jpg

fvbmzxtreivdnadpI8lt1eyg.jpg

cyrwudemIzobiojfjn1q0ath.jpg

d7buemghr896iozvwnvfraIy.jpg

dxu5pj9qjr3zps2c7flknbe4.jpg

lrd6khbkupt1hs38gm57xuof.jpg

5kIdpobklujycgv4vxshjat1.jpg

4jmzsj3xqo8uvfvlIgpacg5k.jpg

cjgneiltury8hf3xqf4mr2at.jpg

ez7cj20jmvkrb4qpvpIcoagz.jpg

p4fzkjzv8otjvll5mubbcr1h.jpg

nln8hp4am609sv7stmepurwk.jpg

9cp6l0hljoI2sthxnmd54kym.jpg

p8wt3evsghpkmx5bnz2hyfbw.jpg

g6t9eqvkbd4mnmfaperr0gwy.jpg

ctgbmqfluqkywsbdjvo6s4Iu.jpg

0Ilcgnkaygr14rkxs9tefoph.jpg

uoj791hrymxvebanzrvanpbs.jpg

ls0dp4apenl1qgrIwzth73tf.jpg

p2ctonqrfx1mijqysgv3zl0x.jpg

dzpqgaok1q9bvc2vfery5jl4.jpg

6wafcfxm1stzlooejektIk3d.jpg

5daos72hwambzrIn49uij0e3.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.