Gelin Canlar, Cem Olalım

Gelin Canlar, Cem Olalım

Esenyurt Alevi Kültür Dernekleri Örnek Cemevi Gençlik Komisyonu tarafından 4’ncü Geleneksel Gençlik Cemi gerçekleşti.

 4.Geleneksel Gençlik Ceminde Erkan Çanakçı, Hüseyin Korkan Korkmaz, Cem Doğan, Uğur Küçük tarafından dinleti(deyişler) sunuldu.

 

Alevi Kültür Dernekleri Esenyurt Şubesi Örnek Cemevi’nde düzenlenen gençlik cemine, Esenyurt Belediye Başkanı Necmi Kadıoğlu da katılarak canların cemine ortak oldu. 

Dinleti ardından Örnek Cemevi Gençlik Cem törenine geçildi. Cem Post Dedesi Ozan Uluçam’ın yönettiği Cem törenine, Esenyurt Belediye Başkanı Necmi Kadıoğlu, Örnek Cemevi Başkanı Hüseyin Çam, Cemevi Başkan Yardımcısı Sefer Dinç ve çok sayıda alevi vatandaş katıldı.

Cem töreni sonrasında, kesilen kurban lokmasından yiyen Başkan Kadıoğlu “Birlik beraberliğimiz daim olsun, düzenlemiş olduğunuz Cem töreni hayırlı olsun. Ülkemizde birileri her zaman, insanlarımız arasına nifak sokmak istemiştir. Bu düşünce içinde olanlara prim vermemeliyiz. Bizler Ehlibeyt sevdalıları olarak sevgimizi ve birliğimizi diri tutmalıyız” dedi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.