Gönüllü itfaiye

Gönüllü itfaiye

İBB’ nin başlattığı kursta sertifika alan gönüllü itfaiyeciler, Çatalca’da hizmete başlıyor.

 Çatalca Kaymakamı Dr. Nevzat Taşdan köy ziyaretleri kapsamında Gümüşpınar köyünde gerçekleştirdiği toplantının ardından köy muhtarı Rahmi Ergül’den Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı’nca uygulamaya yeni konulan bir projeyi de yerinde inceledi ve yeni gönüllü itfaiyeciler hakkında bilgi aldı. 


Köydeki gönüllü itfaiye hakkında bilgi veren Gümüşpınar Muhtarı Rahmi Ergül, köyde hizmet veren 22 gönüllü itfaiyenin 12 Aralık 2011 tarihinde başlayan ve 20 Ocak 2012 tarihinde biten 100 saatlik bir itfaiyecilik kursu gördüklerini, aldıkları kursun akabinde köyde yapılan bir tatbikatla gönüllü itfaiyecilerin sertifikalarını aldıklarını, İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından da köyde kullanılması için bir itfaiye hizmet aracının tahsis edildiğini söyledi.


Gönüllü olarak hizmet veren itfaiyeler, yanma ve yardım bilgisi, söndürme prensipleri ve malzemeleri, orman ve baca yangınları, kurtarma becerileri ve olay yerinde ekip çalışması, afet ve trafik kazalarına müdahale konusunda zorlu bir eğitime tabi tutulan itfaiyeciler küçük bir itfaiye aracı olan ve sürekli köylerinde ve çalışır durumda tutulan araçlarla anında yangına müdahale ederek zaman kaybına engel oluyorlar. Köy muhtarı Rahmi Ergül, gönüllü itfaiyeciler bu araç ve ekiple yangınlara anında müdahale ettiklerini ve yangınların büyük bölümünü daha büyümeden söndürdüklerini bu konuda İBB ye şükran borçlu olduklarını söyledi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.