GOP`ta kurbanlıklara ultrason kontrolü

GOP`ta kurbanlıklara ultrason kontrolü

Gaziosmanpaşa Belediyesi bu Kurban Bayramı`nda kurbanlık hayvanları ultrasondan geçirecek

 Gaziosmanpaşa Belediyesi Hayvan Sağlığı Şefliği yetkilileri geçtiğimiz yıllarda gebeliği saptanan hayvanların işaretlenerek geri döndürüldüğünü hatırlatarak, “Ultrasonla tetkik sayesinde çok sayıda hayvan seri şekilde ultrasondan geçirilecek” dedi.

 

Gaziosmanpaşa Belediyesi bu Kurban Bayramı'nda kurbanlık hayvanları ultrasondan geçirecek.


Gebe hayvanların yanlışlıkla kesimine mani olmak için yapılacak tetkiklerde hayvanlarda rastlanılan bir çok sağlık probleminin de bu tetkikler sayesinde önüne geçilebilecek. Gaziosmanpaşa Belediyesi Hayvan Sağlığı Şefliği yetkilileri yaklaşan Kurban Bayramı için çalışmaların hızla sürdürüldüğünü belirterek, kesim yapacak kasap adaylarının eğitiminin yanısıra satışa sunulacak hayvanların sıkı bir kontrolden geçirileceğine dikkat çektiler.

 

Yetkililer “Bu yıl ilk kez hayvan sağlık kontrollerinde kullanılacak ultrason cihazı çok önemli bir işlevi yerine getirecek. Yeni tetkik yöntemi sayesinde gebe hayvanları seri bir şekilde saptayacağız” dediler.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.