Hacı Bektaş-ı Veli anıtı Bahçelievler’de açıldı

Hacı Bektaş-ı Veli anıtı Bahçelievler’de açıldı

Bahçelievler Belediyesi tarafından yapımı tamamlanan Şairlerin Sultanı Hacı Bektaş-ı Veli’nin anıtının açılışı gerçekleştirildi. Anıtın açılışını yapan Bahçelievler Belediye Başkanı Dr. Hakan Bahadır “Bu toprakların hikayesini anlamak istiyorsak Hacı Bektaş-ı Veli en güzel kitaplardan biridir…” dedi.

Geçmişte yaşamış alimlerimiz, ilim üstadlarımız, mutasavvıflar, bilim adamları Bahçelievler Belediyesi’nin başlattığı ‘Simge Eser’ projesi kapsamında yapılan anıtlarıyla Bahçelievler’de yaşatılıyor. Her mahalleye tarihte yaşamış bir büyüğümüzün anıtını yapmak üzere yola çıkan Belediye son olarak Hacı Bektaş-ı Veli anıtının açılışını gerçekleştirdi. Şairlerin Sultanı olarak tanımlanan Hacı Bektaş-ı Veli, İslam'ın Anadolu'da yayılmasını ve Ahilik Teşkilatı'nın kurulmasında önemli rol oynayan, en önemli mutasavvıflardan biri olarak anılıyor.

 

Hem yaşadıkları çağa hem bugünleri aydınlatıyorlar

Anıtın açılışında konuşan Bahçelievler Belediye Başkanı Dr. Hakan Bahadır “Barışın, kardeşliğin sevginin ve hoşgörünün temsilcisi Hacı Bektaş-ı Veli anıtının açılışını gerçekleştiriyor olmaktan mutluluk duyuyorum. Tarihimizde yaşamış bu önemli isimleri anıtlarıyla birlikte hem kendimiz bir kez daha anıyor hem de birer birer yeni nesillerle buluşturuyoruz. Hacı Bektaş-ı Veli’nin dediği gibi yolumuz ilim irfan ve insanlık sevgisi üzerine kurulmuştur.” şeklinde konuştu.

Başkan Dr. Hakan Bahadır anıtın açılışının ardından Yenibosna Cemevi’nde düzenlenen lokma ikramına katıldı.

icoaavxcdpwgblzgrp59njhq.jpg

jk2lzihuIeadpp1nbxxqyfmg.jpg

xkrxoivlkjmd5y3mj7cw6ne0.jpg

feteywuuxscgv87q6twalja4.jpg

pbz8lyprhcm5aco6nsjy1rm0.jpg

gjla6xuvp5qiqyy3freeothk.jpg

gdkrx6mdf8ebns5ntyjr9vai.jpg

loe3jwdx4gx9a5nrbwefy1ak.jpg

twpef8dw6zyuc2mzinx10hol.jpg

iec5nzy4lshpdvghxtc7ofuk.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.