Hataylı kadın girişimcilere “Yardım Eli”

Hataylı kadın girişimcilere “Yardım Eli”

Hataylı kadın girişimcilere “Yardım Eli”

Bahçelievler Belediyesi, Soğanlı İftar Çadırında Hataylı depremzede kadın girişimciler için “Yardım Eli” çadırı kurdu. Çadırda Hataylı 12 kadın girişimci ve kadın kooperatifi, yöresel ve el emeği ürünleri satışa sunuldu.

Bahçelievler Belediyesi, Antakya Belediyesi ortaklığı ve Save The Children derneğinin desteğiyle Soğanlı'da kadın kooperatiflerini ağırlıyor. 1 Mayıs Pazartesi kurulan çadırda deprem bölgesinde işyerleri hasar görüp ürünlerini satamayan 12 kadın kooperatifi ve girişimcilerin el emeği ürünleri satışa sunuldu.

 

"Yüreğimiz deprem bölgesinde"

Etkinlik çadırında kurulan Yardım Eli etkinliğini ziyaret ederek alışveriş yapan Bahçelievler Belediye Başkanı Dr. Hakan Bahadır yaptığı açıklamada; “Depremden en fazla etkilenen şehirlerimizden biri olan Hatay'ın girişimci kadınları tarafından hazırlanan yöresel lezzetler ve el sanatlarını Bahçelievler'e taşıdık.

Depremin ilk gününden beri olan desteğimizi aralıksız sürdürüyoruz. Yüreğimiz deprem bölgesinde ve bir ayağımız sürekli Hatay Antakya’da. Vatandaşlarımızı etkinlik çadırımıza davet ediyoruz. Gelsinler, Hatay yöresine özgü ürünleri alarak Antakyalı depremzede kadınlara destek olsunlar” dedi.

Biber Salçası, Nar Ekşisi ve onlarca çeşit reçelle birlikte yerel zeytinyağı gibi ürünlerin yer aldığı tezgâhlarda ayrıca şehrin sembolü haline gelen kömbe de yoğurulup satılıyor. Etkinlik çadırı 7 Mayıs Pazar gününe kadar açık kalacak   

 

"Bir şekilde ayağa kalkacağız"

Hatay'dan gelerek çadırda kömbe pastası yapıp satan Çadırda ürünlerini satan işletme çalışanı Şeker Taş "Standımızda Hatay usulü katıklı ekmeğimiz, sarma içimiz, biberli poğaçamız, kaytaz böreğimiz var. Rabbim depremi bir daha hiç kimseye yaşatmasın. Zor bir süreç yaşadık. Depremden önce anahtarıyla açtığımız bir evimiz vardı. Depremden sonra ise ne evimiz ne yerimiz kaldı. Antakyalı olup da acısı olmayan yok. Koskoca bir şehir yok oldu. İşyerim vardı, çalışandım ama ertesi gün işimiz yok oldu. Çadırda yaşıyoruz. Bahçelievler Belediyesi ve Antakya Belediyesi'nin organizesi ile buraya geldik, buradan onlara teşekkür ediyoruz. Biz bir umut olsun diye kadın kooperatifleri olarak buraya geldik. Ürünlerimizi burada tanıtıp satmak ve ayakta kalmak amacıyla geldik. İyi olacağını umut ediyoruz. Buradan İstanbul halkına seslenerek desteklerini bekliyoruz" şeklinde konuştu.

odtb2ksjvzbsculhyi3plh9x.jpg

gh9v5ndsc7mwdpirsvy8gfqk.jpg

g7q6tfaj2bhkyr1hevjdooql.jpg

qso3lvcg4jenupvmafohzk9t.jpg

5ymb8jv0du67mb3zvoloisth.jpg

Iectxarvzlflqppvx7chingj.jpg

mvz65xmlraIeo2t9l7u0cbpk.jpg

olf0zikqrsl6hkycapmuexvd.jpg

db10vomtkvswc2b3qxjieagk.jpg

yb3dxnzukdv2wpf7vxoqhrr9.jpg

Iewlz2mrar30fqkxcxgnh4jc.jpg

1l8uxn7tsyylkrmkxnvpaedw.jpg

z0kf7wn5muq4jfbwooIupy8l.jpg

7vvxsmaxzubzi1bw50cmg9np.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.