İki aşamalı 23 Nisan töreninde herkes vardı çocuklar yoktu

İki aşamalı 23 Nisan töreninde herkes vardı çocuklar yoktu

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle bugün Sarıyer Cumhuriyet Meydanı’ndaki Atatürk anıtı önünde iki aşamalı çelenk koyma töreni yapıldı, törenlerde protokol, eğitimciler, siyasiler ve sivil toplum örgütü üyeleri ile sivil halktan çok sayı

 Geçtiğimiz yıllarda Milli Eğitim Bakanlığı tarafından alınan karar gereği 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Haftası’nda her okul kendine özel etkinlikler organize ederek değişik günlerde kutlama yaparken, Milli Eğitim Müdürlükleri de Atatürk anıtına çelenk bırakıyor. Bu arada bayramların bu şekilde kutlanmasına tepki gösteren siyasi partiler ile sivil toplum Kuruluşları da alternatif çelenk bırakma töreni düzenliyorlar.

23 Nisan Bayramı nedeniyle Atatürk anıtına çelenk bırakma töreni bu yıl da aynı kargaşaya sahne oldu ve önce siyasi partiler ardından da Milli eğitim Müdürlüğü çelenk bıraktı.

Sabah saat 09:00’da Cumhuriyet Meydanı’na gelen CHP İlçe Başkanı Mehmet Deniz, MHP İlçe Başkanı Erdal Çoban, DSP İlçe Başkanı Reyhani Orhan, Sarıyer Mahalle Muhtarları Derneği Başkanı Hüseyin Sarıuçak, ADD Başkanı Fahrettin Serdaroğlu, ÇYDD Başkanı Gül Çağlayan ve sivil toplum örgütlerinin üyeleri ve kalabalık bir sivil vatandaş kitlesi önce Mustafa Kemal Atatürk ve şehitlerimiz için saygı duruşunda bulundu ardından da İstiklal Marşı okudular.

Atatürk anıtına çelenk koyma töreni bir saat sonra protokol tarafından tekrarlandı. Bu kez de Milli Eğitim Müdürü Celal Yılmaz Gültekin, Gençlik ve Spor Müdürü Namık Şişman ile Milli Eğitim Müdür Yardımcıları ön safta yer aldı. Gültekin anıta çelenk bıraktıktan saygı duruşunda bulunulup, İstiklal Marşı okundu.

Atatürk’ün çocuklara armağan ettiği 23 Nisan Bayramı’nda devlet protokolü tarafından gerçekleştirilen çelenk bırakma töreninde lise ve ortaokul öğrencileri koro olarak ve bayrak flama taşımak için bulundular.

‘3 Nisan’daki bu iki aşamalı çelenk koyma töreni her iki organizasyona katılan hemen hemen herkesin tepkisini çekti ne siyasetçisinden eğitimcisine kadar herkes, “Böyle şey olmaz, milleti resmi-sivil diye ayırmak doğru değil. Eskiden herkes aynı anda aynı törene katılır ve bir bütün lük ortaya çıkardı” dediler.

BAŞKAN GENÇ AYAZAĞA İLK VE ORTAOKULU’NDAKİ TÖRENE KATILDI

Öte yandan okullarda düzenlenen bayram kutlamaları da çok renkli gösterilere sahne oldu. Belediye Başkanı Şükrü Genç ise önce Sarıyer İlk ve Ortaokulu’nda düzenlenen törene katıldı. Dana sonra Ayazağa İlk ve Orta Okulu öğrencilerinin hazırladığı etkinliği izledi. Başkan burada protokolün arasında oturmayarak öğrencilerin arasında karıştı ve onlarla kaynaştı. İlçe Milli Eğitim Müdürü Celal Yılmaz Gültekin ile devlet protokolü de kutlama etkinliğini Sarıyer İlk ve Ortaokulu’nda izledi.

ZEKERİYAKÖY İLK VE ORTAOKULU’NDAN MUHTEŞEM GÖSTERİ

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı için günler öncesinden hazırlık yapan Zekeriyaköy İlk ve Ortaokulu öğrencileri de velilerine muhteşem gösterişler sundu. Zekeriyaköy Muhtarı Semra Özkaya ile Okul Aile Birliği üyeleri, veliler ve öğretmenlerin izlediği gösterilerde öğrenciler birçok yörenin halk oyunlarını sunup, özel gösterilerde bulundular.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.