İlk biyomedikal lise Çatalca`da

İlk biyomedikal lise Çatalca`da

Dünyanın ilk biyomedikal lisesi olan İshak Aloton Endüstri ve Meslek Lisesi inşası Çatalca’da devam ediyor.

 Çatalca Kaymakamı Dr. Nevzat Taşdan beraberinde Çatalca’nın yeni İlçe Milli Eğitim Müdürü Yafes Bakırcı ile devam eden okul inşaatını yerinde inceleyerek yetkililerden bilgi aldı.

87.950 metrekarelik bir alan içerisinde kurulacak olan İshak Alaton Endüstri ve Meslek Lisesi, 6.790 metrekaresi kapalı alan olmak üzere 24 derslikli öğrenim binası olarak inşa ediliyor.

Alvimedica’nın inşasını gerçekleştirerek İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü’ne bağışlayacağı Lise'nin bulunduğu yerleşkede, 4 bloktan oluşan mesleki eğitim binaları, 180 kız ve 180 erkek öğrenci kapasitesine sahip 2 bloktan oluşan kız ve erkek öğrenci yurtları ile birlikte, 3 blok halinde, 10’ar daireli öğretmen lojmanları, 2.200 metrekarelik kapalı alana sahip Etüt ve Eğitim Merkezi, Spor Salonu ve Sosyal Tesisler’de yer alacak.

 

 

Planlardaki görüntüsü ile bir kampüsü andıran proje hakkında yetkililerden bilgi alan Kaymakam Taşdan ziyareti sonrasında, ‘’Bu proje ile eğitim ve istihdam eş güdümlü olarak yükselecek ve ihtiyaç duyulan kalifiye personelin yetişmesi sağlanacaktır. Bu hem Çatalca için, hem bölgemiz için, hem ülkemiz için bu konuda önemli bir boşluğu dolduracaktır" dedi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.