İşaret dili sertifikaları verildi

İşaret dili sertifikaları verildi

Tuzla Kaymakamlığı ve Engeliler Derneği işbirliği ile açılan işaret dili kursu ilk sertifikalarını verdi

 Tuzla Kaymakamlığı ve Engelliler Derneği işbirliği ile Tuzla Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü'nde açılan işaret dili kursu, İşitme engelli vatandaşlarımıza daha kaliteli hizmet verebilmek amacıyla Tuzla'daki özel ve resmi kurumlara çağrıda bulunarak her kurumdan az bir çalışanın işaret dili eğitimine katılımı sağlandı.

 

 

Üç haftalık kurs sonunda düzenlenen sertifika törenine Tuzla Kaymakamı Mümin Heybet, İl Genel Meclis Üyesi Mustafa Selvitopi ve Tuzla Engelliler Derneği Başkanı İsa Cengiz  katıldı.

 

 

Tören kapsamında kursiyerlerin İstiklal Marşı'nı hep birlikte işaret dili ile sunması büyük beğeni topladı. Tuzla Kaymakamı  Mümin Heybet İstiklal Marşı'nın kabul edildiği günde sergilenen gösterinin ayrıca anlamlı olduğunu belirterek kurs öğretmeni Dilek Yalçın'ı ve kursiyerleri tebrik etti. Engelli vatandaşlarımızın yaşam standartlarının yükseltilmesine dönük çalışmalar kapsamında açılan bu kursla benzer etkinliklere ivme kazandırıldığını belirtti.

 


Tuzla'daki tüm hizmet kurumlarının özellikle de hastanelerin bir işaret dili bilen çalışan bulundurmasının önemini dile getiren Heybet, mesai sorumluluklarının yanı sıra kursa zaman ayıran kursiyerleri konuyla ilgili hassasiyetlerinden ötürü kutladı.

 

 

Tuzla Kaymakamı  Mümin Heybet'in konuyla ilgili görüşlerini sorduğu İşitme Engelli misafirler, İşitme Engelliler için okuma-yazma kursları ihtiyacına da değinerek, kursla ilgili memnuniyetlerini dile getirdiler ve emeği geçen herkese teşekkürlerini ilettiler.

 

 

Kurs Öğretmeni Dilek Yalçın kursa ilginin yoğun olduğunu, kursiyerlerden gelen ileri düzey İşaret Dili Kursu talebi nedeniyle İleri Düzey İşaret Dili Kurs modülünün hazırlanması yönünde çalışmalar yapacağını dile getirdi.

 

 

Kursiyerler ise bu kurs sayesinde yeni bir yetenek kazanmış olmaktan ve işitme engelli vatandaşlarımıza daha kaliteli hizmet verebilecek olmaktan duydukları memnuniyeti dile getirdiler.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.