İstanbul Hanımefendileri toplandı

İstanbul Hanımefendileri toplandı

Suriçi Grubu`nun yeni oluşumu “İstanbul Hanımefendileri Toplantıları”nın ilki gerçekleşti

 Mülki idare amir eşleri ve STK, özel kurum yönetici kadınlarından oluşan İstanbul Hanımefendileri ilk toplantısını gerçekleştirdi.

İstanbul Suriçi Grubu Derneği’nin yeni bir oluşumu olan “İstanbul Hanımefendileri Toplantıları”nın birincisini 9 Şubat 2013 Cumartesi günü, Topkapı Barcelo Eresin Otelde gerçekleştirildi.

Toplantıya İstanbul Valisi eşi Gül Mutlu’nun yanı sıra; İstanbul Suriçi Grubu Derneği Genel Başkanı eşi Nevin Abi, Tekirdağ Valisi eşi Haticenur Yerlikaya, Fatih Belediye Başkan eşi Şule Demir, Beşiktaş Kaymakam eşi Nuray Yücel, Eyüp Kaymakam eşi Mine Kaymak, Fatih Kaymakam eşi Şengül Ümit, Bahçelievler Kaymakam eşi Hayriye Cinbir, Arnavutköy Kaymakam eşi Pembe Aksoy ve İstanbul Vali Yardımcı eşleri, kadın yöneticiler katıldı.

“İstanbul Hanımefendileri” olarak başlatılan bu toplantıların ilk konuğu İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu'nun eşi Gül Mutlu idi. Toplantıda bir konuşma yapan Gül Mutlu, sosyal projeler kapsamında özellikle yardıma ve desteğe muhtaç kadınlarla ilgili yürüttükleri etkinlikleri detaylarıyla anlattı.


Dünya aile kurumuna geri dönüyor

Kadınların çok çalıştıkları için değil, anlaşılamamaktan dertli olduklarını; artık kadınların ve erkeklerin sevgiyi, takdir edilmeyi ve anlaşılmayı beklediğini söyleyerek, “Dünya ailenin önemini anladı ve şimdi geri döndü aileyi toplamaya çalışıyor. Biz elhamdülillah bunu idrak etmiş milletiz ve ilelebet bu güzelliği ailemize ve toplumumuza vereceğiz” dedi.

Bilmek ve hissetmenin farkındalık ve sorumluluk duygusunu geliştirdiğini dile getiren Gül Mutlu, yaşam mücadelesinde sıkıntıya düşen kadınlar için önceliğin sığınma evleri ve rehabilitasyon merkezlerinin önemini belirtti. Mağdur durumdaki genç, yaşlı bütün kadınlara hayata tutunabilmeleri için destek olmak istediğini söyleyerek, katıldığı çalışmalardan söz etti. Haydi Tut Elimi Derneği’nin kızlar için açacağı evler ve Koruyucu Aile çalışmalarındaki ilerlemeleri anlatan Gül Mutlu, hoşgörülü, sabırlı, esneklik gösterebilen, güvenli ve şefkatli bir ortam sağlayabilen, sevgisi ile bir çocuğun hayatında fark yaratmak isteyen herkesin Koruyucu Aile olabileceğini hatırlattı.

Konuşmaların ardından Gül Mutlu’ya, Suriçi Grubu Derneği Genel Başkanı eşi Nevin Abi tarafından İstanbul konulu yağlıboya hediye edildi. Toplu hatıra fotoğrafları çekiminin ardından davetliler, İstanbul Hanımefendileri Toplantıları’nın uzun yıllara uzanan verimli çalışmalar yapılması dileğiyle vedalaştılar.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.