İstanbul’un 89. Kurtuluş Yıldönümü törenlerle kutlanıyor

İstanbul’un 89. Kurtuluş Yıldönümü törenlerle kutlanıyor

İstanbul’un kurtuluşunun 89. yıl dönümü, İstanbul Valiliği ve Büyükşehir Belediye Başkanlığı öncülüğünde yapılan yürüyüşle kutlanmaya başladı

 Galatasaray Lisesi önünden başlayıp Taksim Meydanı’na kadar süren yürüyüşün ardından Taksim Cumhuriyet Anıtı’na çelenk konuldu.


Kurtuluş yıl dönümü etkinlikleri kapsamında Galatasaray Meydanı İstanbul protokolünü ağırladı. İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, zabıta ekipleri, izciler ve vatandaşlar, oluşturulan kortejle birlikte Taksim Meydanı’na kadar yürüdü. Yürüyüş boyunca zabıta görevlileri vatandaşlara karanfil dağıttı.


Törenin anıtta yapılan bölümünde ise saygı duruşundu bulunuldu, İstiklal Marşı okundu. Daha sonra Vali Mutlu ve Başkan Topbaş, izci çocuklarla bir araya gelerek gazetecilere poz verdi.

 

Vali Mutlu: “En büyük gücümüz birlik ve beraberlik”

 

Yürüyüş sırasında kurtuluş yıl dönümüyle ilgili değerlendirme yapan Vali Mutlu, bu vesileyle şehitleri rahmetle andıklarını belirtti. İşgal yıllarının acısını ve sıkıntısını hep birlikte yaşadıklarını ve kısa da olsa bu şehrin işgal altında kalmış olmasını herkesin acısı olarak tanımlayan Mutlu, “Bundan sonra da geleceğe güçlü adımlarla el ele kol kola adımlarımızı hep ileriye taşımak üzere bir aradayız. En büyük gücümüz olan birliği ve beraberliği muhafaza etmek üzere şehrimizi geleceğe taşıyoruz.” ifadelerini kullandı.

 

Taksim Meydanı’ndaki programın ardından, kutlamalar Cemal Reşit Rey Konser Salonu’nda gerçekleştirilen konserle halen devam ediyor.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.