İstanbul'un en temiz havası Sultanbeyli’de

İstanbul'un en temiz havası Sultanbeyli’de

Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü’nün açıkladığı verilere göre İstanbul’un ilçeleri arasında Sultanbeyli, en temiz havaya sahip ilçe olduğu öğrenildi.

 Marmara Bölgesi’nin hava kirliliği karnesi çıkarıldı. Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü’nün açıkladığı verilere göre, İstanbul, Sakarya ve Yalova’da ortaya çıkan sonuçlar, idarecileri sevindirdi.

 

Sultanbeyli İstanbul’da en temiz havaya sahip ilçeler arasında ilk sırada. Verilere göre genel anlamda Marmara Bölgesi’nde hava kirliliği gitgide azalıyor.

 

Sultanbeyli’nin özel konumu

 

Sultanbeyli Belediyesi yetkililerinden alınan bilgilere göre, İstanbul’un en temiz havasına sahip ilçesi olma unvanını elinde bulunduran Sultanbeyli, üç tarafı ormanlarla kaplı. Sahip olduğu ormanların avantajını iyi değerlendiren ilçede doğalgaz kullanımının da son yıllarda yaygın hale gelmesiyle hava kirliliği en aza indirgenmiş oldu.

 

Söz konusu verilerin, 11 ilde kurulmuş olan 39 istasyonda toplandığı, bu veriler analiz edilerek hava kirliliği karnesinin çıkarıldığı öğrenildi.

 

Sultanbeyli’de bunun yanında son yıllarda ilçede çeşitli çevre koruma politikaları geliştirerek çevre kirliliğinin önüne geçilmeye çalışılıyor.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.