‘Kadınlar hayata bir adım önde başlar’

‘Kadınlar hayata bir adım önde başlar’

Bahçelievler Kaymakamı Şevket Cinbir’in eşi Hayriye Cinbir, Bahçelievler’de yaşayan kadınlarla 8 Mart’ı kutladı.

 8 Mart Dünya Kadınlar günü kapsamında Bahçelievler’de düzenlenen programa Ankara’da olması nedeniyle katılamayan Bahçelievler Kaymakamı Şevket Cinbir’in eşi Hayriye Cinbir, Bahçelievler Belediye Başkanı Osman Develioğlu, İlçe Milli Eğitim Müdürü Basri Özbay ve çok sayıda davetli katıldı. Programda Bağlar Ortaokulu korosu günün anlam ve önemine dair şarkılar seslendirdi. İHKİB Yenibosna Kız Teknik ve Meslek Lisesi Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmeni Ceyda Köktürk ise kadın temalı bir konuşma yaptı. 


Günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yapan Hayriye Cinbir, konuşmasına tüm dünyadaki kadınların 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü kutlayarak başladı ve konuşmasında; “Hanım olmak anne olmak demek, hanım olmak eş olmak demek, hanım olmak demek anne olmak demek. Bunların hepsi bize toplum tarafından yapıştırılmış birer etikettir aynı zamanda. Bu salonda bulunan bütün hanımlar bu etiketleri başlarında birer altın taç olarak taşımaktadırlar. Bizler çok şanslıyız kadın olarak yaratılmışız, hayata bir adım önde başlıyoruz. Neden diyecek olursanız dünyanın en güzel mesleği olan annelik duygusu bize verilmiştir. Neden acaba böyle güzel günlerde bu güzel hasletler ortaya konulmuyor da iç karartıcı manzaralar önümüze seriliyor ve felaket tellallığı yapılıyor. Çözüm bulma yolları ise diğer günlere yayılmalı ve felaket tellallığından vazgeçilmelidir diye düşünüyorum. Asıl meselemiz kadını eğitmek olmalı toplumumuzun ihtiyacı olan bütün dinamikleri kendi kültürümüzde barındırıyoruz. Köklü medeniyetimizin bize bıraktığı kültür mirası içinde bütün dünyaya yetecek kadar sevgi ve anlayış vardır. Bu mirasımızın hakkını vermeli ve bu mirasımızı gelecek nesillere aktarmalıyız” dedi.

Programın son kısmında Bahçelievler Anadolu Sağlık Meslek Lisesi Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmeni Rıfat Gedikli tarafından hazırlanan kadın konulu video sunumu yapıldı. Daha sonra ise Bahçelievler Anadolu Sağlık Meslek Lisesi öğrencilerinin “Şiirlerle Kadın” konulu şiir dinletisi sunuldu. İHKİB Yenibosna Kız Meslek Lisesi öğrencilerinin düzenlediği “İlkbaharda Kadın” temalı defile ile program sona erdi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.