Kitap kurtları belirlendi

Kitap kurtları belirlendi

Bağcılar Belediyesi, toplumda kitap okuma alışkanlığının geliştirilmesi için kitap okuyanları ödüllendirdi.

 Bağcılar Belediyesi, son bir yılda Kültür Merkezi Kütüphanesi başta olmak üzere, ilçedeki diğer kütüphanelerde en çok kitap okuyan öğrenci ve yetişkinleri ödüllendirdi. Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen programa, Bağcılar Kaymakamı Erdal Çakır, Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı, AK Parti Bağcılar İlçe Başkanı İsmet Öztürk, Bağcılar Milli Eğitim Müdürü Mustafa Yılmaz, Bağcılar Müftüsü Hasan Hüsnü Sula ile çok sayıda vatandaş katıldı. 



İlkokul, Ortaokul, Lise ve Üniversite kategorilerinin yanı sıra, Yetişkin Bayan, Yetişkin Bay ve Aile kategorilerinde gerçekleştirilen değerlendirmede en fazla kitap okuyanlar para ödülü ile ödüllendirildi. 



Kitap okuma alışkanlığının yaygınlaştırılması gerektiğini ifade eden Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı, “Bu kapsamda Kültür Merkezimiz başta olmak üzere, mahalle konaklarımız ve diğer kütüphanelerimizden son bir yılda en fazla kitap okuyanları belirledik” dedi. 



Kültür Merkezi Kütüphanesi’nin haricinde mahalle konaklarında da kütüphaneler bulunuyor ve benzer hizmetler buralarda da veriliyor. Toplam 38 bin kitabın bulunduğu mahalle konakları da kitap okumak için elverişli ortamlardan birini oluşturuyor. 2012 yılında Kültür Merkezi Kütüphanesi ve mahalle konaklarını yaklaşık 404 bin kişi ziyaret etti. 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.