Kültür Sanat Festivali’yle yaza veda

Kültür Sanat Festivali’yle yaza veda

Bahçelievler Belediyesi’nin organize ettiği konserler, etkinlikler ve festivaller ile rengârenk eğlenceli bir yaz geçiren Bahçelievliler yaza Kültür Sanat Festivali ile veda etti. Milli Egemenlik Parkı’nda 4 gün süren festivalde Tasavvuf Müziği Sanatçısı Halil Necipoğlu ve Halk Müziği Sanatçısı Mustafa Yıldızdoğan sahne aldı. Destanların Dansı ve Doğu Demirkol’un stand-up gösterisi seyircilerden büyük beğeni topladı.

 

Tüm yaz boyunca komşularının keyifli vakitler geçirebileceği etkinlikler, festivaller ve konserler organize eden Bahçelievler Belediyesi bu yıl yaz mevsimine Kültür Sanat Festivali ile veda etti. Milli Egemenlik Parkı’nda gerçekleştirilen ve 4 gün süren festivalin her gününde farklı etkinlikler yapıldı,  her gün ünlü sanatçılar sahneye çıktı.

 

Tasavvuf müziği severler mest oldu

Kültür Sanat Festivali’ne katılan Bahçelievler Belediye Başkanı Dr. Hakan Bahadır, göreve geldiği günden beri daha yaşanılabilir bir Bahçelievler için çalıştığını ifade etti. Bahadır “Komşularımın Bahçelievler’de daha huzurlu aynı zamanda daha keyifli yaşamaları için kültür sanat etkinliklerini çok önemsiyorum. Yine özenle hazırladığımız bir Kültür Sanat Festivali ile sizleri buluşturmaktan mutluluk duyuyorum. Hepiniz hoş geldiniz” dedi.

Festivalin ilk gün sahneye Tasavvuf Müziği Sanatçısı Halil Necipoğlu çıktı. İzleyicilerin gönülden eşlik ettiği ilahiler okuyan Necipoğlu ile Bahçelievlerliler huzur dolu keyifli bir akşam geçirdi. Yüzlerce tasavvuf müziği sever Halil Necipoğlu’nun eşsiz yorumuyla adeta mest oldular. Festivalin ikinci günü ise Destanların Dansı sahnedeydi.

 

Tarihin içinden sahneye

Destanların Dansı, izleyicileri Nuh Tufan’ından Dede Korkut’a, Dört Element’ten Nevruz’a, Sarı Gelin’den Tomris’e, Cevanşir’den Alparslan’a destanlardan kahramanlara, ozanlardan şairlere, acılardan zaferlere uzanan görkemli bir yolculuğa çıkardı. Seyircilerin hayranlıklarla izlediği dans ve tiyatronun birlikte harmanlandığı gösteri, izleyicilerden büyük beğeni topladı. 

 

Doğu Demirkol kırdı geçirdi

Türkiye, Avrupa ve Amerika’da ve dünyanın farklı şehirlerinde gerçekleştirdiği tek kişilik gösterisinde kendi yaşamından ve ülkemizden komik bulduğu olaylardan bahseden Doğu Demirkol festivalde Bahçelievlerlilerle buluştu. Ahlat Ağacı, Ölümlü Dünya, Bayi Toplantısı filmlerindeki başarılı performanslarıyla dikkat çeken, stand-up showlarını ise kapalı gişe oynayan Doğu Demirkol’un esprileriyle izleyiciler bol kahkahalı bir akşam geçirdi.

 

Birlikte daha güçlüyüz

Kültür Sanat Festivali’nin kapanışı ise Halk Müziği Sanatçısı Mustafa Yıldızdoğan ile gerçekleşti. Festivalin son gününde sahneye çıkan Yıldızdoğan’a seyirciler büyük ilgi gösterdi. Zaman zaman büyük bir içtenlikle seslendirdiği Türkülerine ara veren Yıldızdoğan “Bu ülkenin vatandaşı olmaktan gurur duyuyorum. Birliğimizi, beraberliğimizi korudukça çok daha güçlü olmaya devam edeceğiz. Allah birliğimiz dirliğimiz bozmasın” dedi.

8bxtsdzyiw6gvqtuob4ezwfl.jpg

qvnoda0j2zsIyjwsofbib8up.jpg

vngobdqjigzsz3r0eectr4mf.jpg

bx5nkt8shaw7kporygsmacdy.jpg

gpotjctmowsulqfxy9dahsbj.jpg

phuvk8b0fkidwcyxm7ln5uqg.jpg

phfihgvbIa71cknry2art58o.jpg

fmsf1sazu5l0wkuyto4wgren.jpg

io2c8esrnjczxth4qyngabft.jpg

re5dj2nxse4vczdamvotyIw3.jpg

eucz2rkib7knyxepvj8roobd.jpg

nal6ikoymzgxevnr7abhe2l4.jpg

ajzdr9wf25bvqhiblptn7f8I.jpg

wldfz5vgowbjrIxftenlqagh.jpg

2wghrupe3ugdlphvd7tey0zv.jpg

mlsdd0gi9fwhnvouz4abpuxq.jpg

flun8qr1xegsbdu3It7jnhey.jpg

9cniyhfeIkj074cdgguws16n.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.