Kurban Bayramı denetimleri Başakşehir’de başladı

Kurban Bayramı denetimleri Başakşehir’de başladı

Başakşehir Eski İstanbul Caddesi yanında bulunan boş arazi üzerinde, kulak küpesi olmayan 23 adet küçükbaş hayvanın kesilerek ilgililerine teslimininin gerçekleştirildiği, Kurban Bayramı’na kadar denetimler artarak devam edeceği öğrenildi.

 Başakşehir Belediyesi’nden alınan bilgilere göre, belediye bünyesindeki Zabıta Müdürlüğü'ne bağlı ekipler ve ilçe Tarım Müdürlüğü ekipleri ile ortaklaşa yaptıkları çalışmalar neticesinde, Kurban Bayramı öncesinde görev yetki ve sorumluluk alanlarında bulunan yerlerde denetim ve kontrollere başladılar.

 

Kabahatler Kanunu, Çevre Kanunu ve Hayvan sağlığı ve Zabıtası Kanunu’na istinaden Başakşehir genelinde başlatılan kontrollerde, Şahintepe Mahallesi,  Eski İstanbul Caddesi yanında bulunan boş arazi üzerinde sayıları 90'ı bulan küçükbaş hayvanı tespit etti. Hayvanların kesimhanede kontrollerini yaptırarak, kulak küpesi olmayan 23 adet küçükbaş hayvanın kesilerek ilgililerine teslimini gerçekleştirdi.

 

Çalışmaların halk sağlığını koruma, hastalık risklerinin önlenmesi ve azaltılması için yapıldığını açıklayan Başakşehir Belediyesi'ne bağlı ekipler, çalışmaların özellikle Kurban Bayramı öncesinde arttırılarak devam ettirileceğini bildirdiler.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.