Lider gençler yetişiyor

Lider gençler yetişiyor

Eyüp Mareşal Fevzi Çakmak Lisesi’nde “Müzakereci-Arabulucu-Lider Öğrenci” eğitimi ile gençlere liderlik öğretiliyor.

 “Eğitim Yoluyla Şiddetin Azaltılması” Projesi kapsamında Eyüp’teki Rehber Öğretmenlere ve alanında uzman sosyolog ve psikologlardan oluşan 16 kişilik personele, Eyüp Mareşal Fevzi Çakmak Lisesi’nde “Müzakereci-Arabulucu-Lider Öğrenci” eğitimi verildi.


 

“Eğitim Yoluyla Şiddetin Azaltılması” Projesi Eyüp İlçe Milli eğitim Müdürlüğü koordinatörlüğünde, Eyüp Kaymakamlığı, Üsküdar Üniversitesi ortaklığı ve Eyüp Halk Eğitim Merkezi iştiraki ile yürütülüyor.

 

Arabulucu Öğrenci Faaliyetleri kapsamında, Dokuz Eylül Üniversitesi Eğitim Fakültesi Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Abbas Türnüklü, okullarda öğrenciler arasında yaşanan çatışmaları çözmek hedefiyle, uzman sosyolog ve psikologlardan oluşan 16 kişilik personel ve okullarda görev yapmakta olan Rehber öğretmenlere 30 saatlik Arabulucu eğitici eğitimi vermeye başladı.

 

Sertifika alan personel okullarında seçilen 400 öğrenciye 30 saatlik arabuluculuk eğitimi verecek. 40 okulda kurulacak olan Arabulucu odalarının faaliyete geçmesi ile birlikte sorun yaşayan öğrenciler ilk olarak arabulucu odalarında sunulan hizmetlerden yararlanacak, sorun rehberlik hizmetine ya da okul idaresine yansımadan ilk olarak burada çözülmeye çalışılacak.

 

Mart 2013 tarihinden itibaren risk altındaki bölgelerde, okullarda futbol, basketbol, voleybol, hentbol, gitar, bağlama, keman, resim, ebru, halk oyunları, drama, satranç, bilgisayar ve yabancı dil kursları açılacak.

 

Projenin diğer ana faaliyeti ise anne-babalara yönelik faaliyetlerden oluşacak. Üsküdar Üniversitesi’nin uzman akademisyenleri tarafından sözleşmeli 16 proje personeli ve okullardan seçilen rehber öğretmenlere 100 saatlik aile eğitici eğitimi verilecek. Anne-baba eğitiminden toplam 7000 anne-babanın yararlanması hedefleniyor.

 

Vakıf binası dekore edilecek

Sosyal Yardımlaşma Vakfına Ait olan bina dekore edilerek Aile Danışma Merkezi olarak hizmete açılacak. Danışmanlık merkezinde 1 sosyolog ve 1 psikolog 9 ay boyunca görev alacak. Eyüp ilçesinde yaşayan ve danışmanlığa ihtiyacı olan tüm aileler danışmanlık merkezinden ücretsiz faydalanabilecek.

 

Diğer bir faaliyet olarak bir mobil destek aracı oluşturulacak. Araç içi amacına uygun olarak dizayn edilecek. Destek aracında 1 Psikolog, 1 sosyolog ve 1 öğretmen 9 ay boyunca görev yapacak. Eyüp ilçesi sınırları içerisinde gezecek olan araç özellikle riskli bölgelerde yoğunlaşacak, ailelere danışmanlık hizmeti verecek. İhtiyaç halinde aileleri diğer kurum ve kuruluşlara yönlendirecek. Aile danışmanlık merkezi ve mobil psiko-sosyal destek aracından 500 kişinin yaralanması hedefleniyor.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.